Mainos

Lumikaaos Istanbulin kentällä – "Mieluummin sitä olisi Malediiveillä odotellut"

Turkissa Istanbulissa sankka lumisade on syössyt kaupungin liikennekaaokseen. Satoja lentoja on peruttu, ja rannikkovartiosto on sulkenut maailman vilkkaimpiin laivaväyliin kuuluvan Bosporinsalmen liikenteeltä surkean näkyvyyden vuoksi.

Osiin kaupunkia on satanut jopa 40 senttiä lunta, mikä on ruuhkauttanut pahasti jäiset tiet, joilla kaupunkilaiset ovat liukastelleet yrittäessään päästä viikonlopun viettoon.

Turkin kansallinen Turkish Airlines -yhtiö on peruuttanut liki 500 lentoa Istanbulin Atatürkin ja Sabihan lentoasemilta. Mannertenvälisiä lentoja Malediiveilta, Etelä-Afrikasta ja Vietnamista ohjattiin muun muassa lähellä Syyrian rajaa Etelä-Turkissa sijaitsevalle Gaziantepin kentälle.

Gaziantepiin päätyi myös STT:n johdon assistentti Tarja Björkqvist paluumatkallaan Sri Lankasta Helsinkiin.

– Kone teki aikaisemmin suunnitellun välilaskun Malediiveille. Ehkäpä sitä olisi siellä mieluummin odotellut, Björkqvist naureskelee.

Björkqvist ei vielä aamulla tiennyt, milloin matka kohti Istanbulia ja sieltä edelleen Helsinkiin jatkuisi. Hotelliin Gaziantepissa kuljetetut matkustajat ovat Björkqvistin mukaan yrittäneet etsiä tietoja internetistä pysyäkseen tilanteen tasalla.

– Ilmeisesti täällä maan eteläosassa alkavat pienemmät lentokentät kohta täyttyä. Tännekin on tullut jo kaksi muuta konetta. Voi siis hyvin olla, että pääsy Suomeen lykkääntyy sunnuntaihin saakka, puhelimitse tavoitettu Björkqvist uumoilee.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.