Lukko murskaavana Satakunnan derbyssä, Marko Anttila Kärppien sankarina – näin SM-liigassa pelattiin perjantaina

Lukko tekee 2-5 maalin 1:00

Jääkiekon SM-liigassa perjantain kierroksella ohjelmassa oli neljä ottelua. Isoin mielenkiinto kohdistui Poriin, jossa Ässät ja Lukko tahkosivat kauden ensimmäisen Satakunnan derbynsä.

Ottelu herätti hyvää pöhinää länsirannikolla ja Porin West Areena myytiin loppuun. Yli 6 000 katsojan edessä nähtiin varsin yksipuolinen näytelmä.

Lukko takoi hurjaa jälkeä ja Ässät pystyi virittelemään vain pienen kirin käyntiin.

Vierasjoukkue Lukko johti taistoa kahden erän jälkeen 4–0. Ässät tuli pirteästi kolmanteen erään, ja se nousi Leevi Viitalan ja Niklas Appelgrenin osumilla kahden maalin päähän.

Kiri kuitenkin katkesi, kun Lukon Linus Nyman naulasi illan toisen osumansa. Hetki tästä ja Sebastian Repo sen kuin kasvatti vieraiden johtoa.

Revon heilautus jäi myös kamppailun viimeiseksi maaliksi. Lukolle 6–2-voitto.

Lukko on sarjataulukon kärjessä 32 pisteellä. Toisena on Kärpät, joka teki hienon nousun Hämeenlinnassa vierasottelussa HPK:ta vastaan.

HPK johti jo taistoa lukemin 3–1, mutta Kärpät ei luovuttanut. David Rundblad kavensi ja Joonas Kemppainen vastasi 3–3-tasoitusmaalista.

Jatkoajalla Kärppien sankariksi nousi Marko Anttila, joka naulasi 4–3-voittomaalin Ville Koivusen syötöstä.

Kärpät on nyt sarjassa toisena. Oululaisjoukkue on napannut 14 ottelusta 29 pistettä.