Tapparalle ruma tappio, HIFK hävisi nyt dramaattisella tavalla – näin SM-liigassa pelattiin perjantaina

Jääkiekon SM-liigassa perjantain kierroksella ohjelmassa oli viisi ottelua.

Tampereella Tappara lähti illan Ässät-kamppailuun selkeänä ennakkosuosikkina. Ässät oli kuitenkin potkun, ellei jopa kolme isäntiä edellä.

Vierasjoukkue eteni toisessa erässä 3–0-johtoon, minkä yhteydessä Tapparan valmennusjohto reagoi. Viljo Heikkinen pois maalilta ja vasta 19-vuotias Paavo Kohonen tolppien väliin.

Tämäkään ei herättänyt Tapparaa. Nikolas Matinpalo sen kuin lisäsi Ässien johtoa toisen erän loppuvaiheilla.

Petteri Puhakan kavennus oli laiha lohtu isäntien kannalta. Ässille 4–1-voitto.

Lappeenrannassa illan juhlistettu nimi oli SaiPan luotsi Pekka Virta, joka sai täyteen 900 ottelua SM-liigajoukkueen päävalmentajana. Virran juhlapeli ei sujunut SaiPan kannalta kovinkaan mairittelevasti, sillä TPS teki tylyn vierailun Kisapuiston jäähalliin.

TPS oli lopulta parempi lukemin 4–1. Voitto oli TPS:lle jo viides perättäinen.

Hämeenlinnassa HPK otti dramaattisen voiton HIFK:sta. Ottelu oli tasalukemissa 2–2 vielä minuutti ennen kolmannen erän loppua. Sitten esiin astui kotijoukkueen kolmosketjun hyökkääjä Jere Jokinen, joka laittoi ranteet lukkoon. 3–2-maali syntyi ajassa 59.23.

HPK:n johto piti loppuhetkillä. Näin IFK palasi taas tappioiden pariin keskiviikon Sport-voiton jälkeen.

IFK on sarjassa toiseksi viimeisenä sijalla 14. Sarjaa johtaa Ilves, joka on tasapisteissä TPS:n kanssa (17 pinnaa).