Mainos

Lukiovertailun jumbon rehtori uskoo parempaan – "Kahden vuoden päästä tulos on yllättävänkin hyvä"

7:14

Ylioppilaskirjoitusten tulokset julkaistiin tänään. Alhaisimmalla keskiarvolla ylioppilaaksi kirjoitettiin Pyhäselän lukiosta Joensuusta. Lukion rehtori Jari Lemmetty uskoo parempaan tulevaisuuteen.

Video: Mitä olisi lukio ilman historiaa ja yhteiskuntaoppia?

Pyhäselän lukio sijoittui vertailussa sijalle 400, joka on alhaisin sijoitus nuorisolukioista. Pyhäselän lukion alapuolelle jäi vain viisi aikuislukiota. Pyhäselän lukion sijoitus laski neljällä sijalla viime vuodesta.

– Tietystihän sitä aina odottaa hyvää tulosta. Kyllä tämä meiltä on selkeästi huono tulos. Lähtökohdat huomioiden odotin itse vähän parempaa. Olen toki henkilökohtaisesti iloinen jokaisesta, joka meiltä pääsi ylioppilaaksi. Iloitsen kovasti siitä, että meillä on 15 uutta ylioppilasta. Näiden tulosten taakse on usein vaikea nähdä, Lemmetty sanoo.

Koulu pitkään lakkautusuhan alla

Pyhäselän lukio on ollut pitkään lakkautusuhan alla. Lemmetty ei uskalla arvailla, että asialla olisi ollut juuri vaikutusta lukion vaatimattomaan tulokseen. Joensuun kaupunki päätti joulukuussa kuitenkin keskeyttää lukion jo aloitetun alasajon ja antoi toiminnalle jatkoaikaa.

– Onhan tämä vuosi ollut meille haastava ja vaikea. Se, että olemme nyt saaneet jatkoaikaa, rauhoittaa tilannetta ja auttaa keskittymään paremmin olennaiseen. Toki näen, että meillä on nytkin ollut mahdollisuus tehdä ihan hyvää tulosta, joten ei sen syyksi tätä voi laittaa. Enemmänkin näkisin, että tässä on rehtorilla ja kaikilla muillakin peiliin katsomisen paikka. Nyt mietitään, miten voidaan tehdä asiat paremmin. Lemmetty sanoo.

Kolmasosa reputti

Pyhäselän lukiosta ylioppilaskirjoituksiin osallistui tänä keväänä 22 kokelasta. Näistä 15 pääsi ylioppilaaksi ja seitsemän reputti.

Lemmetty katsoo tulevaisuuteen ja uskoo, että lukion tulokset paranevat jatkossa.

– Nyt katsotaan eteenpäin ja mietitään, miten saadaan reputtaneet motivoitua kirjoittamaan syksyllä uudelleen ja mitä itse voimme tehdä tulevaisuudessa paremmin, jotta tulos olisi parempi. Syksyllä meiltä tulee uusia ylioppilaita, se on ihan varma. Uskon, että nyt keväällä reputtaneista suurin osa pääsee läpi ensi syksynä. Uskon, että ensi vuonna olemme paremmalla sijalla tässä vertailussa ja odotan, että kahden vuoden päästä tulos on yllättävänkin hyvä.

Pyhäselän lukion suurimpana haasteena rehtori pitää sitä, että kaikki soveltavat kurssit eivät toteudu.

– Kaikki soveltavat kurssit eivät välttämättä toteudu, ja syventävilläkin kursseilla voi olla vähän oppilaita. Toki pyrimme tarjoamaan kirjoittaljille kaikki syventävät kurssit, mutta se, jos kurssilla on vähän oppilaita, voi joskus vaikuttaa siihen, mitä kursseilta saa irti.

Rehtori Lemmetty uskoo vaisusta kirjoitustuloksesta huolimatta myös Pyhäselän lukion vahvuuksiin.

– Olen sitä mieltä, että pystymme antamaan hyvin yksilöllistä ohjausta, tunnemme opiskelijamme hyvin ja meillä on hyvä henki ja yleisilmapiiri. Itse ajattelen, että meidän ilmapiiri on se ykkösjuttu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.