Lukiolaisten Liitto ottaa kantaa oppivelvollisuuden laajentamiseen: "Sakon uhalla voi kyllä saada nuoret kouluun, mutta tukeeko se oppimista?"

Oppivelvollisuus kysymykseen ratkaisu – toinen aste pakolliseksi 15:48
Oppivelvollisuuden laajentamisesta keskusteltiin Huomenta Suomessa.

Oppivelvollisuuden laajentaminen ei saa jäädä hallituksen ainoaksi koulutuspanostukseksi, painottaa Suomen Lukiolaisten Liitto (SLL).

Liitto ottaa kantaa hallitusneuvotteluihin, joissa mediatietojen mukaan olisi päästy sopuun oppivelvollisuuden laajentamisesta toiselle asteelle.

SLL katsoo, että oppivelvollisuuden laajentaminen toiselle asteelle vaatisi oman mallinsa. Sen mukaan perusasteen säännöt eivät voi siirtyä sellaisenaan toiselle asteelle, kun kyseessä ovat aikuistumisen kynnyksellä olevat nuoret.

– Sakon uhalla voi kyllä saada nuoret kouluun, mutta tukeeko se oppimista? Pikemminkin velvollisuuden voisi kohdentaa koulutuksen järjestäjille niin, että opintojen takutessa tukitoimet saadaan nopeasti käyntiin, sanoo SLL:n puheenjohtaja Roosa Pajunen tiedotteessa.

Lisäksi Pajunen vaatii, että myös heikko rahoitustilanne on ratkaistava. Liiton mukaan lukion rahoituksessa on noin 120 miljoonan euron vaje.

Lue myös:

    Uusimmat