Lukijoiden kysely paljastaa: Muutoksia kaivataan etenkin parisuhteeseen

MTV Lifestyle kysyi lukijoiltaan millaisia elämänmuutoksia he kaipaavat. Vaikka toiveita oli monenlaisia, selkeästi suurin osa vastaajista halusi muutosta parisuhteeseensa tai kaipasi perheenlisäystä.

Matka, terveelliset elämäntavat vai uusi työ? Vaikka oman elämänsä hyviin puoliin kannattaa olla tyytyväinen, monella meillä on toiveissamme johonkin elämämme osa-alueeseen liittyvä muutos. 

MTV Lifestyle-sivuston lukijat saivat parin viikon aikana kertoa omat tulevaisuutta koskevat toiveensa. Useimmat vastaajista (25,1 %) toivoivat muutosta omaan parisuhteeseensa tai perheenlisäystä.

"Haaveilen lapsista. Valitettavasti en voi kuitenkaan vielä ainakaan muutamaan vuoteen toteuttaa toivettani - opiskelut ovat kesken",  kertoo 27-vuotias nainen.

Tämän jälkeen eniten äänistä keräsivät toiveet uudesta työstä (18,7 %) ja matkasta (17,8 %). Muutto (12,3 %) ja terveelliset elämäntavat (11,9 %) keräsivät vähiten lukijoiden ääniä. 

"Haluaisin vielä joskus asua ulkomailla vaikka töiden vuoksi. Tähän asti elämässäni on aina ollut jotain, joka on pitänyt tiukasti kiinni Suomessa, joten esimerkiksi vaihto-oppilas- tai au pair –vuosi ei ole koskaan ollut mahdollinen. Vielä jonain päivänä kuitenkin uskon pääseväni edes muutamaksi kuukaudeksi ulkomaille töihin", kertoo 25-vuotias nainen toiveestaan.

Vanhasta vaikea luopua

14,2 prosenttia vastaajista kertoi kaipaavansa yllälueteltujen elämänmuutosten sijasta joitakin muita muutoksia. Konkreettiset, pieneltäkin vaikuttavat muutokset voivat parantaa merkittävästi elämänlaatua. 

"Kaipaisin elämänmuutosta uni- ja siivousrytmeihin, jotka ovat molemmat tällä hetkellä turhan epäsäännöllisiä", kertoo 28-vuotias nainen.

Jotkut vastaajista kertoivat kaipaavansa muutoksia saman aikaisesti usealla eri elämän osa-alueella. Totutusta irti päästäminen ei ole kuitenkaan aina helppoa.

"Elämäni on tällä hetkellä todellisessa myllerryksessä ja en oikein tiedä mitä sen suhteen pitäisi tehdä. Haluaisin muuttaa, etsiä uuden työpaikan tai vain ottaa hurjan irtioton ja mennä reissaamaan pitkäksi aikaa. Olen ollut pitkässä parisuhteessa jo kauan, mutta pohdin onkohan hän siltikään minulle se oikea. Kaipaisin todella suurta elämänmuutosta, mutta en itse uskalla tehdä asialle vielä mitään!", paljastaa 26-vuotias nainen.

Lue myös:

    Uusimmat