Mainos

Lukijoiden kokemukset risteilyltä: "Kahden aikaan yöllä poika kerjäsi kännistä isää, että mentäisiin jo nukkumaan"

MTV Uutiset kertoi eilen tapauksesta, jossa 9-vuotias ja 12-vuotiaat pojat olivat jääneet heitteille risteilyllä, kun huoltaja oli juonut itsensä niin humalaan, ettei kyennyt huolehtimaan valvottavistaan.

Kyseisessä tapauksessa laivan henkilökuntaan kuulunut sairaanhoitaja oli huomannut tilanteen ja järjestänyt pojille toisen hytin ja huolehtinut muutenkin pojista.

Tapaus puhututti runsaasti MTV Uutisten Facebook-sivuilla. Lisäksi moni mainitsi törmänneensä vastaaviin tilanteisiin. Yli 70% MTV:n nettiäänestykseen osallistuneista kertoi todistaneensa itse vastuutonta juomista risteilyllä. Eilisiltapäivään mennessä äänestykseen oli vastannut yli 5500.

– Yökerhojen tanssiparketeilla konttaa ja pyörii lapsosia yömyöhään. Illan pidentyessä aikuisten humalatila vahvistuu, ja kun merenkäynti vauhdittaa tanssijoiden askelia, yökerhoissa on vaarallista menoa . Merellä taitaa olla eri säännöt. Maissa puututtaisiin siihen, että humalaiset aikuiset toikkaroivat yökerhossa pikkulapset mukanaan, yksi kommentoija kirjoittaa.

– Yöllä klo 2-3 välillä mennessämme nukkumaan, poika kerjää kännistä isäänsä, että mentäisiin jo nukkumaan. Poika oli varmaan tuota samaa ikäluokkaa (12v.). Kyllä tuntui pahalta katsoa, toinen henkilö kertoo kokemuksistaan MTV Uutisten Facebook-sivuilla.

Moni kommentoinut kertoo itse noudattavan linjausta, että joukossa on aina yksi selvä aikuinen. Ihmetystä herättää myös se, miksi lapsia on anniskelualuueella.

– Ehdottomasti lakia noudatettava merellä. Lapset eivät kuulu anniskelualueelle.

Joidenkin kirjoittajien mukaan samanlaista humalajuomista nähdään etelänreissuilla.

– Etelänmatkoilla näihin törmää jo koneessa menomatkalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.