Lukijat tyrmistyivät 11-vuotiaan tarinasta: Miksi näitä kiusaajia ei voi erottaa koulusta?

Tiukempi kotikasvatus, koulun varhaisempi puuttuminen ja kiusaajien siirtäminen toiseen kouluun. Siinä resepti, jolla MTV Uutisten Facebook-ryhmäläiset vähentäisivät koulukiusaamista.

Ryhmässä on käyty poikkeuksellisen vilkasta keskustelua koulukiusaamisesta sen jälkeen, kun MTV Uutisten verkkosivuilla julkaistiin tarina 11-vuotiaaseen poikaan kohdistuneesta, vuosia jatkuneesta kiusaamisesta.

Poikaa tönittiin ja haukuttiin viiden vuoden ajan ja pojan äiti oli kertomansa mukaan kouluun yhteydessä useaan otteeseen. Vasta siinä vaiheessa, kun poika kertoi itsetuhoisista ajatuksistaan ja äiti uhkasi tehdä kiusaamisesta rikosilmoituksen, asia otettiin vakavasti.

"Jos opettaja ei saa kiusaamista loppumaan, niin koululle palaveriin rehtori, opettaja, kiusaaja ja perhe, niin luulisi loppuvan." 

Koulujen vetkuttelu kiusaamistapauksissa saa ryhmäläisiltä täystyrmäyksen. Kiusatun hätä pitää ottaa heti tosissaan.

"Mun mielestä, jos opettaja ei saa kiusaamista loppumaan, niin koululle palaveriin rehtori, opettaja, kiusaaja ja perhe, niin luulisi loppuvan. Kiusaaja huomaisi, että nyt on tosi kyseessä."

"Kiusaajat ja heidän vanhempansa sekä kiusattu ja hänen vanhempansa yhteiseen tapaamiseen, josko auttaisi asiaa. Kiusaajille koulusta erottaminen olisi yksi vaihtoehto. Tahi olisiko hyvä idea laittaa kiusaajien kuvat esille koulussa jotta kaikki tietäisivät asista?"

Kovat keinot käyttöön

"Ja AINA kiusatun pitää vaihtaa koulua. Näille kiusaajille pitäisi olla oma luokka, jossa opetellaan sitä miten toisia ihmisiä kohdellaan."

Ryhmäläisten mielestä olisi myös tärkeää, ettei kiusattua missään tapauksessa syyllistettäisi. Siksi kiusaajien tulisi esimerkiksi vaihtaa koulua, ei kiusatun.

"Ja AINA kiusatun pitää vaihtaa koulua. Näille kiusaajille pitäisi olla oma luokka, jossa opetellaan sitä miten toisia ihmisiä kohdellaan. Joillekin vanhemmille tekis hyvää opiskella myös tällaisessa luokassa."

"Kiusaaminen on vähättelevä termi henkiselle ja fyysiselle väkivallalle joka on aina rikos oli kyse sitten koulusta tai työpaikasta."

"Ennen aikaan opettaja todella puuttui kiusaamiseen. Miksi näitä kiusaajia ei voi erottaa koulusta? Miksei näille kiusaajille perusteta omaa koulua, jotta muut oppilaat saisivat työrauhan ja turvallisen opiskeluympäristön? Eikö näitä kiusaajia todellakaan saada järjestykseen? Oikeasti!"

Ryhmäläisen mielestä kiusaaminen sanana vähättelee niitä kokemuksia, joita jotkut koululaiset kohtaavat arjessaan.

"Ellei koulu pysty tästä huolehtimaan, se on silloin poliisiasia ja rikosilmoituksen paikka."

"Sanasta kiusaaminen pitäisi luopua. Kiusaaminen on vähättelevä termi henkiselle ja fyysiselle väkivallalle joka on aina rikos oli kyse sitten koulusta tai työpaikasta."

"Koulun tehtävä on muun muassa huolehtia, ettei koulussa tai koulumatkoilla tapahdu koulukiusaamista, toisin sanoen kouluväkivaltaa missään muodossa. Ellei koulu pysty tästä huolehtimaan, se on silloin poliisiasia ja rikosilmoituksen paikka."

"Jos koulu ei puutu tai kiusaajan vanhemmat, niin aina rikosilmoitus. Näin saadaan myös virkavastuulliset vastuuseen. Asiaa ei pidä hyssytellä."

Lue myös:

    Uusimmat