Lukijan video näyttää kaaoksen Helsinki-Vantaalla – lentoja myöhässä ruuhkien takia: "Tuntuu hullulta"

Lukijan video näyttää kaaoksen Helsinki-Vantaalla – lentoja myöhässä ruuhkien takia 0:27
Tältä Helsinki-Vantaalla näytti aamutuimaan aatonaattona – katso video!

MTV Uutiset sai haltuunsa lukijan videon tältä aamulta Helsinki-Vantaan lentokentältä. Video paljastaa kentällä vallinneen kaaoksen.

Nimettömänä pysyvä MTV Uutisten lukija oli matkalla Helsingistä Ouluun joulunviettoon perheensä luokse. Video on kuvattu kuuden jälkeen aamulla. Hän kuvaa tilannetta lentokentällä kaaosmaiseksi.

– Jonojen takia ihmiset myöhästyvät lennoiltaan ja minunkin Oulun koneeni lähti vartin myöhässä, koska turvatarkastuksessa oli ruuhkaa ja piti odotella loput matkustajat kyytiin.

Syynä lentokentän ruuhkautumiseen on joulusesonki, joka on saanut matkustajat liikkeelle. Finavian viestintäasiantuntija Pinja Kallis kertoo MTV Uutisille, että tänään on yksi joulun ajan kiireisimmistä matkustuspäivistä.

– Tämä näkyy siinä, että prosesseissa kestää enemmän aikaa ja turvatarkastukseen tulee jonoa, eli tällaisia solmukohtia lentokentältä nyt löytyy.

Ruuhkapiikkejä luvassa

Finavia myöntää, että osa lennoista on päässyt tänään lähtemään liikkeelle Helsinki-Vantaalta jäljessä aikataulusta. Kun liikkeellä on paljon matkustajia, lento saattaa odottaa matkustajia edelliseltä lennolta, mikä aiheuttaa osaltaan viivettä.

Yksittäisten matkustajien myöhästymisiä Finavia ei kommentoinut.

Viivästyksiä voi esiintyä niin sanottuina piikkeinä 27. päivään asti, jolloin ruuhkien odotetaan helpottuvan.

– Jos lentokentällä on erityisen ruuhkaista, niin se voi johtua siitä, että juuri sillä hetkellä tai hetken päästä on lähdössä useampi kone samaan aikaan. Matkustajat saapuvat samoihin aikoihin silloin lähtöaulaan, sanoo Kallis.

Turvavälejä vaikea pitää

Videolta näkyy myös se, että turvavälit jäivät haaveeksi ruuhkan takia ja samaa kertoo MTV Uutisille puhunut matkustaja. Maskeja kuitenkin käytettiin tunnollisesti.

Lukijasta aluehallintoviraston tänään julkaistut tiukat rajoitukset tuntuvat pahalta, kun katsoo ruuhkaista tilannetta lentokentällä.

– Hullulta ja pahaltahan se tuntuu ravintoloiden puolesta. Itse työskentelen tapahtuma-alalla ja työt loppuvat kuin seinään sieltäkin taas, hän harmittelee.

Finavia korostaa, että ruuhka-aikoina etukäteen odotukseen varautuminen on olennaista. Näin voi välttää pahimman ruuhkan.

– Nyt kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Se korostuu sesonkimatkustamisessa. Etukäteen kannattaa myös perehtyä pakkaamisohjeisiin.

Lue myös:

    Uusimmat