Guardian: Liikekannallepanoa johtanutta sotilaskomentajaa ammuttu Venäjällä – ennen hyökkäystä silminnäkijä kuuli sanat "kukaan ei mene minnekään"

0:22
Videolla kerrotaan näkyvän, kuinka sotilaskomentajaa ammutaan Venäjällä.

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jossa väitetysti mies ampuu venäläistä sotilaskomentajaa. Asiasta uutisoi brittilehti Guardian.

Komentaja johti paikallista liikekannallepanokomiteaa, kirjoittaa Guardianin Moskovan kirjeenvaihtaja Roth Twitterissä.

Ampumisen kerrotaan tapahtuneen Ust-Ilimskin kaupungin keskustassa, Irkutskin alueella Siperiassa.

Paikallismedioissa liikkuu ristiriitaista tietoa ammutun tilasta. Hänen kerrotaan sekä kuolleen hyökkäyksen seurauksena että haavoittuneen. Paikallismedia Ircitin mukaan hän on kriittisessä tilassa sairaalassa, Guardian kirjoittaa.

Valkovenäläisen median Nextan mukaan epäilty ampuja on pidätetty ja hän on 25-vuotias paikallinen.

Epäilty oli mediatietojen mukaan äärimmäisen kiihtynyt sen jälkeen, kun hänen paras kaverinsa määrättiin armeijaan. Epäiltyä itseään ei oltu kutsuttu palvelukseen, kirjoittaa Moskovan kirjeenvaihtaja Roth ASTRA-median raportoivan.

Epäillyn sanotaan kertoneen aamulla ennen ampumista, että hän menee ilmoittautumaan vapaaehtoisesti palvelukseen.

Rothin mukaan paikallismedia Baikal People on haastattelut silminnäkijää. Hänen kertomansa mukaan hyökkäyksen kohteeksi joutunut viranomainen keräsi värvätyt kokoon.

– Hän alkoi selittää asioita, joku tyyppi käveli rivistä ja sanoi "kukaan ei mene minnekään". Ja sitten kuulin kolme laukausta, silminnäkijän kerrotaan sanoneen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja