Lukas Leon yhteistyöstään Cheekin kanssa: "On hyvä, että on joku noin kokenut jätkä neuvomassa"

7:23

Cheekin levy-yhtiölle nimitetty Lukas Leon vieraili Huomenta Suomessa kertomassa viime aikoina kovaan nousuun lähteneen muusikonuransa alkutaipaleen vaiheista.

Räppäri Lukas Leon kertoi Huomenta Suomi -ohjelmassa innostuksen musiikkiin lähteneen jo kahdeksan vuoden iässä. Alusta asti oli selvää, että Leon haluaa tehdä juuri rap-musiikkia. Maailmantähti Eminem toimi miehen ensimmäisenä suurena inspiraatiota.

– Sain selvää sellaisesta äänitysohjelmasta ja sen jälkeen en muuta enää tehnytkään, kuin kirjoitin riimejä ja äänitin niitä, Leon kertoo.

Kovassa nosteessa olevan räppärin yksi tavaramerkeistä on nopealla tahdilla räppääminen. Sanoja lauotaan nopeaa tahtia ja sanavarasto on laaja, äidinkieli Leonilla on aina ollut koulussa suosikkiaineita. Hän ei kuitenkaan pidä nopeutta varsinaisesti taitavan tekijän mittarina, vaan räppäämiseen kuuluu paljon muutakin.

– Ihan tärkeintä on sisältö ja sanoma. Itse arvostan teknistä rimmailua, että kappaleista löytyy monitavuisia riimejä. Rytmin ja äänen kanssa pystyy kikkailemaan. Se on palapeli, joka koostuu monesta asiasta, Leon tuumaa.

Yhtyeistyö Cheekin kanssa lähti aluilleen, kun Suomen suosituin artisti törmäsi Leonin otteisiin YouTubessa. Yhteydenotto tapahtui Facebookin välityksellä, ja Cheek lähti tarkkailemaan Leonin työskentelyä studiolla. Todettuaan nuoren miehen työmoraalin kunnolliseksi, päätti Cheek ottaa Lukas Leonin siipiensä suojaan.

Lukas Leon ei halua olla Cheekin kopio, vaan täysin oma itsensä. Leonin ensimmäinen albumi Simba julkaistiin hiljattain ja sen kappaleet ovat häärineet Spotifyn listojen kärjessä. Musiikillisten apujen sijaan Cheek on mentoroinut Lukas Leonia pääasiassa bisnespuolella.

– Jare on opettanut musiikkialan lainalaisuuksia. Aina olen tiennyt, miten tehdään musiikki ja miten räpätään, mutta tämä kaikki muu musiikkimaailman ympärillä tapahtuva on minulle täysin uutta. On hyvä, että on joku noin kokenut jätkä neuvomassa, Leon summaa yhteistyötään Cheekin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja