Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen jättivoittoon pahvisten katsojien edessä

Huuhkajat-vahti Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen nappasi lauantaina Bundesliigan kärkitaistelussa arvokkaan vierasvoiton Mönchengladbachista maalein 3-1. Kamppailu pelattiin periaatteessa tyhjille katsomoille, mutta yhdeltä Mönchengladbachin kannattajaryhmältä lähteneen idean myötä ottelua seurasi 13 000 pahvista katsojaa.

Leverkusenin 20-vuotias saksalaishyökkääjä Kai Havertz aloitti maalinteon ottelun seitsemännellä minuutilla. Oikealle laidalle pallon saanut Karim Bellarabi vapautti Havertzin linjan taakse, joka viimeisteli tarkasti maalivahti Yann Sommerin jalkojen välistä.

Ottelua oli pelattu toisella jaksolla 52 minuuttia, kun kotijoukkueen Marcus Thuram laukoi painavalla oikean jalan laukauksella pallon vasempaan alakulmaan ohi voimattoman Hradeckyn.

Thuram oli iskeä toisen osuman vain noin minuutti tasoitusmaalin jälkeen, mutta vasemmalta laitakaistalta tapahtunut nousu pysähtyi lopulta Hradeckyn mainioon lähitorjuntaan.

Vierasjoukkue otti johdon nopeasti takaisin, kun Bellarabi kaadettiin neljä minuuttia tasoitusmaalin jälkeen nousunsa päätteeksi rangaistusalueen rajalla. Rikettä seuranneen rangaistuspotkun laukoi Sommerin käsien kautta verkkoon illan toisellaan Kai Havertz.

Leverkusenin 3-1-osuma syntyi kymmenen minuuttia ennen loppua ja siitä vastasi Sven Bender. Leverkusen ohitti voitolla sarjataulukossa Mönchengladbachin ja on nyt Bundesliigassa kolmantena.