Bundesliigan huippuottelulle dramaattinen päätös – vuoden pelaajaksi valittu viilsi Lukas Hradeckya loppusekunneilla

Bundesliigan kärkikamppailussa vierasjoukkue Bayern München päätti Leverkusenin 12 ottelun tappiottoman alkukauden voittamalla 2–1.

Molemmat Bayernin maalit teki puolalaistykki Robert Lewandowski.

Lewandowskin voitto-osuma syntyi lopussa lisäajan kolmannella minuutilla, kun hänen laukauksensa muutti suuntaa puolustaja Edmond Tapsobasta eikä Leverkusenin suomalaisvahti Lukas Hradecky ehtinyt torjuntaan.

Lewandowski on tehnyt Bundesliigassa 17 maalia. Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa valitsi hänet kuluvalla viikolla vuoden parhaaksi miesjalkapalloilijaksi.

Leverkusenin peli rullasi ensimmäisen puolituntisen mainiosti. Kotijoukkueen vei 14. minuutilla 1–0-johtoon näyttävällä vasemman jalan laukauksellaan tshekkihyökkääjä Patrik Schick. Lewandowskin 32. minuutilla pukkaamaa 1–1-tasoitusta edelsi Hradeckyn arviointivirhe.

Bayern siirtyi sarjajohtoon kahdella pisteellä ohi Leverkusenin.