Mainos

Lufthansa peruuttaa 290 lentoa - vaikutusten piirissä liki 40 000 matkustajaa

Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa on joutunut perumaan satoja lentoja sen jälkeen kun matkustamohenkilökunnan ammattiliitto UFO ilmoitti satojen työntekijöiden ulosmarssista Düsseldorfissa ja Frankfurtissa. Lakko vaikuttaa ainakin 37500 matkustajan matkoihin.

Viikon kestävä lakko alkoi kello kolme Suomen aikaa. Täydessä mitassa toteutuessaan lakko olisi yhtiön pisin lakko koskaan.

Paikkavalinta on strateginen. Düsseldorf on Lufthansalle merkittävä, mutta suorastaan elintärkeä on Frankfurt, joka on Lufthansan lentojen suurin solmukohta. Yhtiön toinen kriittinen solmukohta, München, on lakon ulkopuolella sunnuntaihin asti.

Ensimmäisenä päivänä lakko kestää Suomen aikaa kolmesta puoliyöhön. Se vaikuttaa nimenomaan Lufthansan omiin lentoihin, mutta ei kuitenkaan tytäryhtiöihin. Lufthansa-emoyhtiön alle kuuluvat mm. Swiss, Austrian Airlines, Germanwings, Eurowings, Brussels Airlines, Air Dolomiti ja Cityline.  

Lufthansa on peruttanut yhteensä 290 lentoa, joiden joukossa on 23 mannertenvälistä lentoa ja 15 pitkän matkan lentoa. Pitkän matkan lennoiksi sanotaan 6 - 12 tunnin lentoja, ja ne ovat yleensä lentoyhtiöille tuottoisimpia. Kahdeksan pitkän matkan lentoa saadaan toteutettua lakosta huolimatta.  

Lisää lakkotoimia on odotettavissa lauantaina. Sunnuntaina lakkoa aiotaan laajentaa Müncheniin, joka on Frankfurtin ohella toinen Lufthansan keskeinen solmukohta.

Taustalla arabimaiden kova kilpailu

Lakon syynä ovat epäonnistuneet eläkeneuvottelut.

Eurooppalaiset kansalliset lentoyhtiöt ovat viime vuosina kärvistelleet pahasti toisaalta Turkin ja toisaalta arabimaiden lentoyhtiöiden paineessa, eikä tämä Lufthansan lakko ole poikkeus. Lufthansa yrittää neuvotella henkilöstänsä kanssa edullisemmista eläkeohjelmista säästöohelmansa osana kilpaillakseen paremmin erityisesti Emiratesin, Qatar Airlinesin ja Turkish Airlinesin kanssa.

Persianlahden yhtiöillä on tukenaan kotimaidensa öljyvarat ja sitä kautta edullinen polttoainehinta. Öljymaat myös tukevat lentoyhtiöitään vahvasti.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.