Lue tästä vinkit: Näin hyödynnät ikääsi ensiyrittäjänä!

Bisneksen aloittaminen on aina vaikeaa, oli minkä ikäinen tahansa. Jos uusi yrittäjä suunnittelee jäävänsä pian eläkkeelle, kannattaa olla varovainen, ettei firma syö kaikkia tallessa olevia säästöjä. Vaikka vanhemmalla iällä yrittäjäksi ryhtyvällä olisikin enemmän pääomaa käytössään, hänellä on myös riski hävitä rahat silloin, kun niitä kipeimmin tarvitsisi.

Vuosien varrella kerääntynyt tieto ja kokemus auttavat ikääntyneempää ensiyrittäjää menestymään paremmin verrattuna nuorempiin aloittelijoihin.

– Monet menestyneimmistä yrityksistä toimivat niin, että ala on yrittäjälle ennalta tuttu ja hän voi soveltaa tietojaan niin, että syntyy parempia ratkaisuja, Dan Olszewski Wisconsin-Madisonin yliopistosta kertoo usnews.comin haastattelussa.

Tässä vinkkejä, jotka helpottavat aloittelijan ensiaskeleita yrittäjänä:

Hyödynnä tuttavaverkostoasi. Vaikka monella saattaa olla mielikuva yksinäisestä nerosta, hyvä lopputulos on usein tiimityön ansiota. Kukaan ei voi rakentaa tänä päivänä yritystä niin, ettei hänellä ole verkostoa ympärillään. Yli viisikymppisillä on nuorempiin verrattuna usein paljon suurempi tuttavaverkosto, jolta voi pyytää apua oman yrityksen alkumetreillä.

Hyödynnä osaamistasi. Jos olet ollut alalla pitkään, sinulla on paljon enemmän kokemusta ja ymmärrystä siitä, mitä asiakkaasi haluavat. Sinulla on todennäköisesti myös enemmän yhteyksiä, jotka auttavat sinua kokoamaan tietoa esimerkiksi siitä, mistä voisi saada rahoitusta tai löytää asiakkaita.

Hyödynnä starttiraha. Suurin este yrityksen perustamiselle on aloituspääoman saaminen kasaan. Siinä sinua voivat auttaa eri tahot, jotka tarjoavat aloitteleville yrittäjille starttirahaa. Starttirahaa voi hakea esimerkiksi työ- ja elinkeinotoimistolta.

Valmistaudu tekemään pitkää päivää. Vaikka sinulla ei ole pomoa, älä oleta, että voit olla pitkillä lounailla ja päästä kotiin ajoissa. Yleensä, kun aloitat bisneksen, sinulla ei ole suurta työntekijämäärää ympärilläsi. Kun olet yli viisikymppinen, mieti myös, haluatko, että työ dominoi elämääsi?

Pidä aloituskustannukset matalalla. Monet pienten yritysten perustajat aloittavat toiminnan omissa tiloissaan. Säästääkseen rahaa he työskentelevät aluksi kotonaan. Monet jopa haluavat hoitaa asioita omalta terassiltaan, eivätkä koe sitä ongelmaksi.

Tee varasuunnitelma. Suurin osa pienistä yrityksistä ei menesty. Yhdysvalloissa vain alle puolet uusista yrityksistä pysyi pystyssä yli neljä vuotta. Dan Olszewski huomauttaa, että yrittäjän pitäisi olla selvillä pahimmasta mahdollisesta tilanteesta, johon yritys voi joutua. On myös suuri riski sijoittaa kaikki vuosikymmenien aikana karttuneet säästöt uuteen yritykseen. Siksi on hyvä laatia suunnitelma myös konkurssin varalta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja