Löytyykö kotoasi? Nämä suositut kasvit ovat jopa tappavan myrkyllisiä

Moni kodin suosikkikasveista on myrkyllinen. Tämä ei suinkaan tarkoita, että kasveista pitäisi hankkiutua eroon. Sen sijaan kannattaa olla varovainen etenkin, jos perheeseen kuuluu lapsia tai lemmikkejä.

Good Housekeeping listasi suosittuja, mutta myrkyllisiä kasveja. Sijoita ne siten, että perheen pienimmät eivät pääse maiskuttelemaan niitä.

Alppiruusu ja atsalea

Nämä kaunottaret pääsevät oikeuksiinsa niin pihalla kuin ruukussakin. Kasvit ovat kuitenkin kokonaisuudessaan erittäin myrkyllisiä ja saattavat syötyinä aiheuttaa vatsakipuja, hengitysvaikeuksia, halvauksen, kooman tai jopa kuoleman.

Oleanteri

Jopa pieni maistiainen tästä kasvista voi johtaa myrkytykseen. Myrkytysoireisiin kuuluvat uneliaisuus, hidastunut syke sekä vapiseminen.

Myrkkykatko

Myrkkykatkoa tavataan niin puutarhoissa ja pihoilla kuin ojanpielissäkin. Se muistuttaa hyvin paljon syötävää koiranputkea, joten sen tunnistamisessa tulee olla erittäin tarkkana. Erotat sen varresta, joka on sileä ja punatäplikäs. Myrkytys vaikuttaa hermostoon ja saa aikaan hengityslihasten lamaantumisen ja näin ollen sydämen pysähtymisen.

Narsissi

Juuri on narsissin myrkyllisin osa, joten jos koirasi nauttii pihan kaivelusta, voi olla turvallisempaa jättää narsissi istuttamatta. Myrkytyksen oireita ovat oksentelu, ripuli, vapina, kouristelu ja sydämen rytmihäiriöt.

Marjakuusi

Koko kasvi on myrkyllinen, mutta marjakuusen siemenet ovat erityisen myrkyllisiä. Myrkytys oireilee kouristeluna, halvautumisena ja oikein pahoissa tapauksissa sydäninfarktina.

Hortensia

Hortensiat sisältävät syanidia. Aihetta paniikkiin ei kuitenkaan ole, sillä kasvia pitäisi popsia valtavat määrät, jotta lopputuloksena olisi kuolema. Pidä kasvi silti turvallisen matkan päässä lapsista ja eläimistä.

Purppuraköynnyösvehka

Tämän kasvin mahla voi ärsyttää suuta ja kurkkua. Ärsytysoireita ovat kurkun turpoaminen, hengitysvaikeudet, polttava kipu ja vatsavaivat. Purppuraköynnösvehka ei yleensä kuitenkaan aiheuta äärimmäisiä myrkytysoireita.

Lue myös:

    Uusimmat