Löytyikö tuulilasista punainen lappu? Yle: Lähellä on autosi loppu

2:06
Romutuspalkkio on alentanut autojen ikää.

Hylättyjä autoja päätyy kaupunkien varikoille useita satoja joka vuosi, uutisoi Yle. Mikäli autoja ei noudeta ajoissa, päätyvät ne paaliin.

Helsingissä romutettiin viime vuonna noin 1 100 hylättyä autoa. Tampereella puolestaan yli 260. Autot, jotka on siirretty katujen varsilta varikolle, joutuvat romutettavaksi, mikäli niitä ei haeta pois määritellyssä ajassa.

Yle haastatteli Turun kaupungin varikolla työskentelevää varikonhoitajaa Olli Lainetta. Laine kertoo nähneensä kuuden vuoden aikana koko elämän kirjon autojen sisätiloja tarkastelemalla.

– Yhdessä autossa oli kokonainen aikuisviihdekokoelma. Kerran taas eräs mies myöhästyi päivän autonsa lunastuksesta täältä. Hänellä oli kuitenkin tärkeää tavaraa: iso kasa banaanilaatikoita. Hän tokaisi, että auto menköön paaliin, mutta laatikot hän haluaa itselleen, Laine nauraa.

Viimeinen varoitus

Mikäli autonsa tuulilasista tai antennista sattuu löytämään punaisen lapun suljetun pussin sisältä, pitäisi omistajan hälytyskellojen viimeistään tässä vaiheessa soida. Kyseessä on viimeinen ilmoitus siitä, että auto tullaan pian siirtämään pois, mikäli omistaja ei tee sitä itse.

Ja sen jälkeen auton päivät ovat luetut, ellei sitä noudeta varikoltakaan määräajassa. Turussa auto on haettava 67 vuorokauden kuluessa. Mikäli autossa on arvotavaraa, on armonaikaa 97 päivää.

– Ajakaa mieluummin auto itse paaliin. Siitä jopa maksetaan auton omistajalle. Me jos joudumme työhön, joutuu maksamaan meille, Laine kertoo Ylelle.

Suomessa romutettiin viime vuonna yhteensä 90 000 autoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja