Löysitkö kotkan pesän? Luvassa rahapalkkio!

Metsähallitus maksaa tänäkin vuonna aiemmin tuntemattomista pesätiedoista 100 euron löytöpalkkion.

Maa- ja merikotkat ovat uljaita mutta uhanalaisia lintuja, joiden pesintää seurataan Suomessa tarkasti. Tarkkasilmäisen luonnossa liikkujan kannattaa ilmoittaa havaitsemistaan kotkanpesistä Metsähallitukselle.

Metsähallituksen Tuomo Ollilan mukaan kotkan pesä voi olla lähes missä vain, ei kuitenkaan asumiskeskuksen alueella. Pesintä on alkamassa näihin aikoihin, mutta alkuvaiheessa on tärkeää olla häiritsemättä lintupariskuntien rauhaa. Sattumalta löydetyistä pesistä on hyvä ilmoittaa jo nyt, mutta varsinaisiin etsintöihin kannattaa ryhtyä vasta alkukesästä.

Metsähallitus on maksanut löytöpalkkioita parin vuoden ajan. Ilmoituksia uusista pesistä on tullut Ollilan mukaan jo useampi kymmenen.

Merikotkan osalta palkkio maksetaan vain Pohjois-Suomesta löydetyistä uusista pesinnöistä. Aiemmin havaitun pesäpaikan tunnistaa yleensä numeroidusta pesäkyltistä.

Ilmoituksessa pitää kertoa ilmoittajan nimi, yhteystiedot, kunta, paikan nimi ja pesän koordinaatit. Palkkio maksetaan kun Metsähallitus on tarkistanut pesän.

Mitä untuvikkoja! Katso suloinen video

Kotkien perhe-elämää on voinut seurata pesille asennetuista nettikameroista. Tässä ote lähetyksestä, jossa on seurattu Decorah-kotkien jälkikasvua.

Kotkanpoikasella on nälkä 1:52

Lue myös:

    Uusimmat