Mainos

Löydä sopu saman katon alla

Oman rakkaan kanssa yhteen muuttaminen on ihanimmillaan unelmien täyttymys. Kuinka selviätte sopeutumisvaikeuksista muuton jälkeen, jos arki ei olekaan sitä, mitä luulit?

Älkää jääkö nyhjäämään vanhoihin nurkkiin. Muuttakaa asuntoon, joka on kummallekin uusi. Jos jompikumpi joutuu mahduttamaan rojunsa toisen vanhalle reviirille, voi tilankäytön kanssa tulla ongelmia. Kun asunnossa on tarpeeksi neliöitä, kummankin tavarat mahtuvat yhteiseen asuntoon. Jos tilasta on pulaa, sopikaa, että kumpikin luopuu jostain. Jos vain toinen osapuoli tekee uhrauksia, edessä voi olla riita.

Raha - yleisin riidan aihe

Sopikaa, miten maksatte laskunne ja pitäkää suunnitelmasta kiinni. Yhdessä asumisen yksi hyvistä puolista on, että kaikkea ei enää tarvitse maksaa yksin. Parhaassa tapauksessa menosi puolittuvat, kun esimerkiksi vuokra- ja sähkölasku ovat yhteisiä. Jos toisen tulot ovat korkeammat, paremmin palkatun on reilua maksaa laskuista suurempi osuus. Voitte myös perustaa yhteisen käyttötilin, jos raha-asioista ei tule helposti riitaa.

Tunne rakkaasi tavat

Yksin asuville miehille siivous ei välttämättä kuulu jokaviikkoisiin rutiineihin. Älä siis odota, että hän alkaa käyttäytyä täysin vastakkaisella tavalla vain sen takia, että hän muuttaa kansssasi yhteen. Olet kuitenkin nähnyt, missä kunnossa hänen kämppänsä on ollut. Auta häntä pääsemään eroon sinua ärsyttävistä asioista. Kun esität asian oikein, hän ei edes huomaa kuuntelevansa kritiikkiä. Tästä tulee satavarmasti riitaa, jos et hallitse hermojasi. Muista, että myös sinulla on tapoja, jotka ärsyttävät toista.

Hanki nauhoittava digiboksi

Tule puoliväliin vastaan. Pariskunnan tv-ohjelmamieltymykset eivät aina kohtaa. Painakaa kaukosäätimen nauhoitusnappulaa, jos telkkareita on taloudessa vain yksi, ja kummankin lempiohjelmat tulevat samaan aikaan. Molemminpuoliset kompromissit ovat ratkaisu tähänkin ongelmaan.

MTV3/Helmi

Lähde: Shape

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.