Lovinäytöllisen Nokia X -älypuhelimen täysi julkistus vasta 16. toukokuuta? Jo live-esittelyssä Kiinassa ja virallinen kuva julki

HMD Global julkistaa uuden Nokia X -älypuhelimensa ilmeisesti kokonaisuudessaan vasta 16. toukokuuta, vaikka puhelinta on jo tänään esitelty Nokia-puhelimille pystytetyllä alueella Pekingissä, Kiinassa. Myös muita Nokia-puhelimia sisältävän alueen on tarkoitus toimia 2. toukokuuta asti.

Kuvat esittelyalueelta levisivät perjantaina verkossa. Sittemmin virallinen Nokia Mobile -tili kiinalaisessa Weibo-yhteisöpalvelussa on julkaissut Nokia X:stä myös oheisen virallisen kuvan ja kehotti odottamaan lisätietoja 16. toukokuuta asti.

Tarkat tiedot Nokia X:stä, josta on puhuttu myös Nokia X6 -nimellä, ovat vielä hämärän peitossa.

Varmasti tiedetään vain sen verran, mitä kuvat ovat kertoneet. Puhelimen näytön yläreunassa on lovi etukameralle, puhelinkuulokkeelle ja muille komponenteille. Lovinäyttö nähdään Nokia X:ssä ensimmäistä kertaa Nokia-älypuhelimissa. Puhelimen näytön mittasuhteet ja lovi muistuttavat erehdyttävän paljon Huawein P20 Lite / P20 -puhelimia. Näytön koko lienee noin 5,8 tuumaa ja kuvasuhde 19:9.

Takana lasipintaisessa puhelimessa on kaksoiskamera ilman ZEISS-brändäystä sekä sormenjälkilukija. Lisäksi puhelimesta löytyy 3,5 millimetrin perinteinen kuulokeliitäntä puhelimen yläpäästä. Puhelimen yhden variantin mallikoodi on TA-1099, joka on aiemmin bongattu viranomaistiedoista tukevan 10 watin latausta eli varsinaista pikalatausta puhelin ei näyttäisi tukevan. Muun muassa tämä vihjaa, että huippuluokan sijaan kyse voisi olla edullisemman hintaluokan uutuudesta.

16. toukokuuta tapahtunee puhelimen virallinen täysi julkistus, mutta silloinkin vasta Kiinassa. Kansainvälistä lanseerausta odotetaan vasta myöhemmin.

Puhelimesta on huhuttu kahta versiota, jotka eroaisivat poikkeuksellisesti järjestelmäpiiriltään. Sisuksista löytyisi joko Qualcommin Snapdragon 636 tai MediaTekin Helio P60 -piiri.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja