Love Island -Veera paljastaa sairastuneensa masennukseen: "Olen aina ajatellut, että olen ihminen, jonka mielenterveys ei horju koskaan"

6:10
Näin Love Island -kuvauksissa rakastuneet Veera Virta ja Janne Nevalainen puhuivat suhteestaan elokuussa.

Love Island Suomi -ohjelmasta tuttu Veera Virta kertoo sairastuneensa masennukseen.

Love Island Suomi -ohjelman ensimmäisellä kaudella ihastuttanut Veera Virta julkaisi Instagram-tilillään avoimen päivityksen, jossa kertoo sairastuneensa masennukseen. 

Virta kertoi pari viikkoa sitten käyvänsä läpi elämänsä raskainta syksyä. Tuoreessa päivityksessään hän kertoo mielialansa laskeneen entisestään.

– Olen aina ajatellut, että olen ihminen, jonka mielenterveys ei horju koskaan. Sellasta paskaa olen meinaan elämän aikana kohdannut ja silti olen pysynyt järjissäni, että aattelin että mikään ei saisi mua masentumaan. Päätin sitten kuitenkin mennä lääkärille juttelemaan ja selvisi, että oireiden perusteella mulla on ilmeisesti lievä masennus ja kohtalainen uupumus. ⁣

Virta kirjoittaa halunneensa kertoa asiasta avoimesti, koska mielenterveysongelmiin liittyy edelleen ennakkoasenteita ja vääriä käsityksiä. Jos masentunut pystyy peittämään todelliset tunteensa, hänen ei välttämättä uskota olevan sairas.

– Pystyn tsemppaamaan sosiaalisissa tilanteissa ja olemaan se vanha iloinen ja naurava Veera, mutta odotan sitä kun pääsen kotiin olemaan allapäin. 

Virta erosi syksyllä Janne Nevalaisen kanssa. Pariskunta rakastui toisiinsa Love Island -ohjelman kuvauksissa Espanjassa ja he pitivät yhtä lähes vuoden ajan. 

Virta ei kuitenkaan usko eron olevan ainoa syy masennukseensa.

– Mun kohdalla parisuhteen päättyminen vedetään helposti syyksi, mutta vaikka ero saattoi laukasta tämän pahan olon ja uupumuksen niin syyt on pidemmällä mun historiassa. Asioissa, joita oon lapsuudesta asti työntäny pois mielestä ja vuosia kestäneessä elämänrytmissä, joka on saanut mut pikkuhiljaa uuvuksiin.

Virta on saanut kirjoitukseensa valtavasti kannustavia viestejä, joissa monet kiittävät häntä avoimuudesta ja kertovat omista kokemuksistaan mielenterveysongelmien kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja