Love Island Suomi -ohjelman sinkku Josefiinalla, 23, on 17 vuoden urheilutausta taitoluistelussa – lopetuspäätös syntyi pakon edessä: "Se oli hirveää"

Josefiina, 23, Helsinki 0:46
Millaista kumppania Josefiina etsii? Katso videolta!

Josefiina, 23, lähtee Love Island Suomi -ohjelmaan avoimin mielin ja toivoo löytävänsä sen oikean tyypin nyt kun elämäntilanne on vihdoin sille suotuisa.

Love Island Suomi -ohjelman 4. tuotantokausi alkaa kesäkuun alussa. Mukana rakkautta etsimässä on Helsingissä asuva Josefiina, 23, joka työskentelee sosiaalisen median ja taitoluisteluvalmentamisen parissa. Josefiina on tuttu myös Wellnessmalli-kisasta, jonka hän voitti vuonna 2020. Toiseksi kisassa tuli myös Love Islandista tuttu Salli.

Josefiina harrasti noin 17 vuotta aktiivisesti taistoluistelua ja kilpaili lajin parissa, mutta hän joutui lopettamaan lajin 20-vuotiaana loukkaantumisten seurauksena. 

– Se ei ollut oma päätös, vaan jouduin lopettamaan, kun oma keho ei vain yksinkertaisesti enää kestänyt. Ensin meni nilkasta nivelsiteet poikki, sitten tuli limapussin tulehdus pakaraan, ylikunto ja vielä anemia. Se oli hirveää, kun ei voinut tehdä mitään muuta kuin olla kotona ja kuntouttaa. En muistele loukkaantumisia lämmöllä, Josefiina kertoi MTV Uutisille.

Josefiina on nykyään sinut sen kanssa, että taitoluistelijan kilpailu-ura on jäänyt taakse. Alkuun se oli kova pala, ja siitä oli vaikeaa puhua. 

– Olen puhunut paljon läheisille, kollegoille, valmentajille, lääkäreille ja terapeuteille. Se on auttanut kaikista eniten. Tietysti myös se, että olen päässyt jatkamaan lajin parissa ja nyt näkee pikkuprinsessoja ja -prinssejä, jotka nauttivat jäällä hullunkiilto silmissään. En luovu lajista ikinä ihan kokonaan. 

Taitoluistelu on opettanut Josefiinalle paljon: pitkäjänteisyyttä, kunnianhimoa, määrätietoisuutta, muiden kanssa toimeen tulemista, kilpailemista ja pettymyksien sietämistä. Häntä ei koskaan lapsena ja nuorena tarvinnut pakottaa treeneihin, vaan hän halusi mennä sinne itse jopa kipeänä. 

– Esitin, etten ole kipeä ja että haluan mennä. Olin todella innokas aina. 

Ei koskaan seurustelusuhdetta, vaikka ehdokkaita on ollut

Nykyisin Josefiina harrastaa crossfittia, kuntosalilla käymistä ja lenkkeilyä 3-vuotiaan kääpiöpinseri Jäbän kanssa.

– Ei siltä energia ihan heti lopu. Mutta aika samantyylinen koira kuin omistajansakin. Olen avoin, sosiaalinen, pirskahteleva hulluttelija. Jos minua yllytetään tekemään jotakin, niin yleensä teen. 

Josefiina ei ole koskaan seurustellut, vaikka ehdokkaita on kyllä ollut. Hänellä on aina aiemmin ollut sellainen elämäntilanne, että kaikki muu on mennyt parisuhteen edelle. 

– On se sitten ollut oma kilpaura tai työ. Hetki ei ole ikinä ollut oikea. Vasta viimeisen vuoden sisällä on alkanut tuntua siltä, että on valmis löytämään jonkun. 

Kumppaniksi on etsinnässä seikkailuhenkinen, hullutteluun taipuvainen ja energinen ihminen, joka pitää urheilusta ja omaa samanlaisen elämäntyylin kuin Josefiina. Myös tummat ja tuliset, ruskeasilmäiset henkilöt kiinnittävät huomion. Ylimieliset ja epäkohteliaat tyypit sen sijaan eivät viehätä lainkaan.

Mielenkiintoiset ihmiset Josefiina aikoo hurmata olemalla oma itsensä ja avoin kaikelle.  

Josefiina on seurannut aikaisempia LIS-kausia ja pitänyt ohjelmaa aina fiksuna hyvän mielen ohjelmana. 

– On ollut hyviä tyyppejä ja persoonia. Ajattelin, kun elämäntilanteeni on sellainen, että haluan löytää jonkun, niin miksi en kokeilisi tätä. 

Josefiina on valmistautunut kuvauksiin lähinnä ottamalla aurinkoa mökillä. Ohjelman myötä tulevaan julkisuuteen hän on osannut myös varautua, koska hän tietää ystäviensä kautta sekä sen parhaat että pahimmat puolet.

– Odotan kaikista eniten, että löytäisin sen oikean tyypin ja pääsisi tutustumaan uusiin ihmisiin.

Love Island Suomi -ohjelmaa juontaa tuttuun tapaan Veronica Verho

Love Island Suomi alkaa maanantaina 5. kesäkuuta MTV Katsomossa kello 20 ja MTV3-kanavalla kello 22:35.

Lue myös:

    Uusimmat