Mainos

Lounaan voi maksaa hymyilemällä – suosittu maksusovellus otti käyttöön kasvojentunnistuksen

Kiinalainen verkkokauppajätti Alibaba hyödyntää maksusovelluksessaan kasvojentunnistusteknologiaa ennennäkemättömällä tavalla, uutisoi Techcrunch.

Kiinassa voi maksaa lounaansa kirjaimellisesti hymyilemällä kameralle. Kiinalaisen verkkokauppayhtiön Alibaban maksusovellus Alipay hyödyntää ensimmäisenä maailmassa kasvojentunnistusta maksutapahtuman varmistamiseen.

Alipayn kasvojentunnistus on koekäytössä Hangzoun kaupungin Kentucky Fried Chicken -pikaruokaravintoloissa, joihin on asennettu Alipayn kasvojentunnistuslaite.

Maksaakseen kasvojentunnistuksella, käyttäjän on rekisteröidyttävä etukäteen Alipay-sovelluksen käyttäjäksi ja kytkettävä kasvojentunnistusominaisuus käyttöön. Tämän jälkeen maksaminen tapahtuu kätevästi vain hymyä väläyttämällä tarvitsematta kaivaa edes kännykkää esiin.

Kauppalehden mukaan Suomessa Alipay-maksusovellus on käytössä jo 500 toimipaikassa. Kiinalaisturistien riemuksi sillä voi maksaa muun muassa Stockmannilla ja Finnairin lentokoneissa.

Kasvojentunnistusta suomalaisissa toimipaikoissa ei silti ainakaan lähiaikoina nähdä, sillä länsimaissa biometrisen datan käyttöä koskevat rajoitukset ovat huomattavasti tiukempia kuin Kiinassa.

Lähteet: Engadget, Techcrunch 

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.