Loukkaantumisesta toipunut Mika Kallio lähtee uuteen MotoGP-kauteen monipuolisessa roolissa: "Valmiina ollaan, jos kutsu käy"

KTM:n tehdastallin suomalaiskuljettaja Mika Kallio palasi pyörän selkään talvitesteissä, mutta ajaminen tulevan kauden osakilpailuissa ei ole varmaa.

Mika Kallio jatkaa Red Bull KTM -tallin testikuljettajana MotoGP-luokassa, vaikka Kalliolle itselleen onkin vielä hieman hämärän peitossa, mitä kaikkea kausi tulee pitämään sisällään.

- Itsellänikin on vähän hakusessa, mitä projektin aikana tulee tapahtumaan. Päätyö on kuitenkin jatkaa testityössä, jota olen viime vuosina KTM:lle tehnyt, Kallio kertoo MTV Urheilun haastattelussa.

Viime kaudella kolmeen kisaviikonloppuun villin kortin kuljettajana osallistunut Kallio ei vielä tiedä pääseekö hän kilparadoillle ollenkaan tulevalla kaudella.

- Olen tuuraavan kuljettajan roolissa ja valmiina ollaan, jos kutsu käy tai loukkaantumisia tulee.

Kallion tuoreessa muistissa on oma loukkaantuminen, kun viime kauden Saksan osakilpailun vapaissa harjoituksissa suomalainen lensi rajun näköisesti päin radan reunuksia, jonka seurauksena polvi vaati leikkaushoitoa. Törmäyksessä kaikki polven nivelsiteet, etu- ja takaristisiteet sekä sivusiteet olivat menneet poikki.


Kallio vakuuttaa polven olevan jo lähes täydessä kunnossa.

- Loukkaantunutta polvea ei voi tietysti verrata terveeseen, mutta leikkauksesta on jo puoli vuotta eikä normaalissa elämässä ole ongelmia.

- Malesiassa pääsin ajamaan kuusi päivää testejä ja sain tuntumaa takaisin loukkaantumisen jälkeen. Testeissä oli hyvä huomata, että ajamiseen se ei hirveästi vaikuttanut, kun polvi tottui ajamiseen ja liikeratoihin, Kallio selvittää.

KTM aikoo hyödyntää kokeneen Kallion, 36, kokemusta myös toisenlaisissa tehtävissä.

- Kauden alussa kierrän kisoissa tavallaan kuskivalmentajan roolissa. Yritän auttaa tehdaskuljettajia ja Red Bull KTM Tech 3 -satelliittitallin kuljettajia, jotka ajavat itseään sisään projektiin. Jos heille pystyn vinkkejä antamaan, niin se on aina hyödyksi.

MotoGP-kausi 2019 käynnistyy Qatarissa lauantaina 9.3. kello 16.25 Moto3-luokan aika-ajoilla. Lähetys on katsottavissa C More Max -kanavalla sekä C Moren suoratoistopalvelussa.


Lue myös:

    Uusimmat