Ajaako MotoGP:hen nostettu Mika Kallio ensi kaudella Suomen osakilpailussa? KTM-pomo avasi tallin kuljettajakuvioita

KTM:n moottoriurheilujohtaja Pit Beirer puhui Aragoniassa tallin ratkaisusta korvata Johann Zarco suomalaiskuljettaja Mika Kalliolla.

Mika Kallio nousi KTM:n tehdastallin kisakuljettajaksi, kun KTM päätti purkaa Johann Zarcon sopimuksen aiemmin tällä viikolla. Kallio pääsee välittömästi tositoimiin, kun Aragonian MotoGP-osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna.

- Mika on ollut alusta asti yksi kulmakivistämme KTM:n MotoGP-projektissa, KTM:n moottoriurheilujohtaja Pit Beirer perusteli Kallion valintaa perjantain lehdistötilaisuudessa.

- Emme nostaneet Mikaa kisakuskiksi vain saadaksemme parempia tuloksia, vaan tavoitteena on saada talliin positiivinen ilmapiiri ja kehittyä tulevaisuutta ajatellen.

MAINOS

Koko MotoGP-kausi C Morella!

Aragonian GP suorana 21.-22.9.
La: Aika-ajot: Moto3 klo 13.30, MotoGP klo 15.05 ja Moto2 klo 16.05
Su: Osakilpailut: Moto3 klo 12.05, MotoGP klo 13.40 ja Moto2 klo 15.15 

Kaikki suorat ajolähetykset C More Sport 1:llä ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

KTM:n testikuljettajana aiemmin tällä kaudella toiminut Kallio on ajanut yksittäisiä kilpailuja MotoGP:ssä viime vuosina. Viimeisen neljän kauden aikana suomalainen on ajanut yhteensä vain seitsemän kilpailua.

Beirer korostaakin Kallion loppukauden näyttöjen ratkaisevan ensi kauden kuljettajapaikan. Ensi vuoden heinäkuussa ajettavan Suomen MotoGP-osakilpailun kannalta suomalaisen jatkosopimus olisi merkittävä juttu.

- Tietysti meidän täytyy katsoa miten Mika pärjää tulevissa kilpailuissa ja miettiä pystyisikö hän olemaan kisakuskimme myös ensi kaudella vai täytyykö meidän päätyä toisenlaiseen ratkaisuun, Beirer pohti.

Tallin testikuljettaja, kolminkertainen maailmanmestari, Dani Pedrosa oli ilmoittanut KTM:lle aikaisemmin ettei hän hyppää enää kisakuljettajan paikalle vaan keskittyy pelkästään testaamiseen.

- Kysyimme häneltä (Pedrosa) kerran haluaisiko hän palata kilpailuihin, mutta hän kieltäytyi ja olemme sen päätöksen kanssa sinut. Pedrosa ei ole siis harkinnan alla, kun mietimme ensi kauden kuljettajaa, Beirer paljasti.

Lue myös:

    Uusimmat