Mainos

"Tehdas mietti, että asetelma on päälaellaan" – Mika Kallio valmistelee uutta järkytystä nuoremmilleen

8:22

Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio pystyi jo melkein näkemään nimensä kuskisopimuksessa, kun koko suunnitelma KTM-tallin kisakuskin paikasta kariutui viime metreillä.

MAINOS

MotoGP -kausi
​​​​​​​C Morella

Moto3, Moto2 ja MotoGP

Kaikki aika-ajot ja kisat suorana C Morella!

Tilaa C More tästä

Kallio pääsi viime kaudella loistamaan MotoGP-luokassa ajamissaan yksittäisissä kisoissa siihen malliin, että KTM selvitti jo mahdollisuutta vaihtaa kokenut suomalainen Bradley Smithin tilalle Pol Espargaron rinnalla. Aiempia sopimuksia ei kuitenkaan saatu purettua, joten hanke raukesi.

– Pystyin jättämään tehdastallin virallisia kuskeja taakseni. Tietysti siinä kohtaa ”Kotarin” tehdas rupesi miettimään, että asetelma on tietysti vähän päälaellaan, kun testikuski pystyy ajamaan parempia tuloksia, Kallio kertoo uuden kauden alla MTV Sportille.

– Siinä kohdassa tietysti itsekin yritin puskea jalkaa oven väliin, jotta saisin paikkaa seuraavalle vuodelle. Aika pitkälle ne neuvottelut olivat jo edenneet, ja periaatteessa monet asiat jo sovittukin, että paikka aukeaisi, mutta sitten se kariutui tiettyihin asioihin ihan loppumetreillä.

– On tietysti jäänyt paljonkin harmittamaan se, koska olisi ollut tosi hieno päästä ajamaan koko kausi tänä vuonna, mutta se on nyt taaksejäänyttä elämää. Nyt keskitytään taas tulevaan, hän jatkaa.

Kallio kärkkyy nyt paikkaansa testikuskin roolissa ja ajaa ainakin viisi osakilpailua toukokuun Espanjan Jerezin kisasta lähtien. Samaa tehtävää hän on hoitanut jo kaksi kautta ajettuaan sitä ennen viisi vuotta Moto2-luokassa. Tavoitteet ovat edelleen korkealla.

– Kun 35 on ikää, niin enemmän niitä vuosia on takana kuin edessä. Muutamia vuosia tässä vielä pystytään ajamaan. Totta kai tavoitteet ovat vielä korkealla, ja intohimo ja palo kyllä ovat itsellä sisällä. Tavoite on vielä löytää se paikka ja päästä ajamaan koko kausi, Kallio vakuuttaa.

– Nauttia tietysti tarvitsee joka hetkestä, jotka pääsee ajamaan radalla. Kuitenkin laitteet, joilla ajetaan, ovat maailman parhaita pyöriä. Samoin kuskit, joita vastaan ajetaan, ovat maailman parhaita. Ei tässä siinä mielessä huonossa asemassa olla, hän hymyilee.

MotoGP-kausi käynnistyy jo tänä viikonloppuna Qatarista.

Lisää Mika Kallion ajatuksia illan Tulosruudussa MTV3-kanavalla kello 22.25 ja jutun videolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.