Louisianan rannikkoa lähestyvä Barry voimistui hurrikaaniksi, tuuli yli 33 metriä sekunnissa – "Kenenkään ei pidä suhtautua tähän myrskyyn kevyesti"

Yhdysvaltojen Louisianan osavaltion rannikkoa lähestyvä Barry on voimistunut ykkösluokan hurrikaaniksi, ilmoittaa Yhdysvaltojen hurrikaanikeskus. Myrskyn odotetaan rantautuvan myöhemmin lauantaina, mutta sen tuomat tuulet ja sateet piiskaavat jo rannikkoseutua.

Barryn tuulet ovat voimistuneet yli 33 metriin sekunnissa, mikä on ykkösluokan hurrikaanin alaraja. Barry liikkuu hitaasti, ja sen odotetaan iskeytyvän New Orleansin länsipuolella sijaitsevaan Morgan Cityyn. Sähköt ovat katkenneet jo yli 60 000 kotitaloudelta.

Kuvernööri John Bel Edwardsin mukaan New Orleans ja Louisianan osavaltio ovat varautuneet myrskyyn hyvin.

– Kenenkään ei pidä suhtautua tähän myrskyyn kevyesti, ja kehotan kaikkia valppauteen, Edwards tviittasi silti.

Lentoyhtiöt ovat peruneet lentojaan, ja osavaltiossa on annettu evakuointikäskyjä. Tuhannet ovat jättäneet kotinsa, ja teitä on jo jouduttu sulkemaan tulvien takia.

Asiantuntijat varoittavat erityisesti rankoista sateista, joita odotetaan alueelle koko viikonlopun ajan. Rankkasateet herättävät huolta siksi, että Mississippi-joen pinta on jo valmiiksi korkealla. Barry-myrskyn uskotaan tuovan raskaita sateita myös muun muassa Mississippin ja Alabaman osavaltioihin.

13.7.2019, klo 18.56: Juttua päivitetty kauttaaltaan uusilla yksityiskohdilla. 

Lue myös:

    Uusimmat