Lotta Kemppinen spurttasi satasen nuorten EM-finaalin kuudenneksi – Krista Tervo jäi kauas mitaleilta

Suomen Lotta Kemppinen juoksi yleisurheilun alle 23-vuotiaiden 100 metrin EM-finaalissa hienosti kuudenneksi. Suomen ennätyksen tällä kaudella moukarinheitossa kiskaissut Krista Tervo oli moukarikisassa samaten kuudes.

Suomalaissprintteri juoksi finaalissa ajan 11.59. Mitaliin olisi vaadittu oman ennätyksen parannus. Kilpailun voitti ylivoimaisesti Puolan Ewa Swoboda kovalla ajalla 11.15.

Kemppisen tilastoaika ennakkoon oli porukan kolmanneksi heikoin. Hän oli juossut oman ennätyksensä 11,50 tällä kaudella.

Tervo kiskaisi avausheitollaan 63,55 metrin heiton ja paransi toisellaan 13 senttiä. Kaksi seuraavaa heittoa hän astui yli. Viidennellä kierroksella tuli jälleen 63 metrin ylitys, mutta tulos ei parantunut. Viimeisellä kierroksella Tervo ylitti jälleen 63 metrin rajan, kun hän heitti kisan parhaan tuloksensa 63,82.

Kisan voitti venäläinen Sofiya Palkina tuloksella 71,08. Hän heitti komean sarjan, sillä kaikki hyväksytyt heitot lensivät yli 68 metriin. Tervo jäi pronssimitalista neljä ja puoli metriä.

Kiira Väänänen oli moukarifinaalin yhdeksäs. Hän astui ensimmäisen heittonsa yli ja toisellaan sai tuloksen 62,07. Kolmas jäi alle 60 metriin. Hän jäi puolella metrillä ulos jatkokierroksilta, kun Ruotsin Frida Bååth heitti 62,57.