Tylyä jälkeä: Suomalaishuippu otti komennon EM-kisoissa

Suomen Silja Kosonen on läpäissyt naisten moukarinheiton karsinnan Espoossa järjestettävissä yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa.

Kosonen ylitti karsintarajan 66 metriä ensimmäisellä heitollaan, joka kantoi 71,33. Hänen ennätyksensä ja kauden parhaansa on 73,78.

– Ensimmäinen lämmittelyheitto meni verkkoon, toinen jäi lyhyeksi. Tiesin, että pystyn kisassa hyvään heittoon, mutta yli 70-metrinen tuntui silti hyvältä, Kosonen kommentoi SUL:n tiedotteessa. 

Britannian Charlotte Payne nakkasi A-karsintaryhmän toiseksi pisimmän heiton 66,92 ja oli Kososen lisäksi ainoa, joka ylitti karsintarajan. Suomen Julia Kivinen jäi tuloksella 57,23 joukon viimeiseksi 11:nneksi eikä selvinnyt huomisillan loppukilpailuun.

B-karsintaryhmässä heittänyt Aada Koppeli mittautti 63,27, oli ryhmänsä kuudes ja pääsi 12 heittäjän loppukilpailuun. Kaksi karsintaryhmää huomioiden vain neljä kilpailijaa ylitti karsintarajan, mutta Kososen takana muut jäivät alle 67 metriin. 

Saga Vanninen jahtaa 7-ottelun Suomen ennätystä – näillä muutoksilla sitä haetaan 1:32
Saga Vanninen on yksi suosikeista EM-kisoissa Espoossa. Hän jahtaa 7-ottelun Suomen ennätystä – näillä muutoksilla sitä haetaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat