Loton mullistanut kansanedustaja: Nyt Lotto voi uudistua

Yleisradion ja Veikkauksen yhteistyöstä kirjallisen kysymyksen tehnyt kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen (kok.) iloitsee Lotto-arvonnan siirtymisestä MTV3-kanavalle.

Joulukuussa asiasta kirjallisen kysymyksen tehnyt kansanedustaja sanoo olleensa huolestunut pelisääntöjen sekavuudesta julkisen ja kaupallisen median välillä. Grahn-Laasonen pitää tärkeänä, että Lotto-ratkaisun myötä Yleisradion rooli on selkiytynyt.

– Olen iloinen, että nyt on selvinnyt, miten Yle voi uuden Yleisradiolain myötä toimia suhteessa kaupalliseen mediaan.

Grahn-Laasonen muistuttaa, että Yleisradiolaki lähtee siitä, että Yle ei voi tuottaa sponsoroitua ohjelmaa eikä lähettää mainoksia.

- Tämä on siltä osin nyt tärkeä linjanveto tämä Lotto-kysymys. Kyse on siitä, että meillä täytyy olla kaupallisella medialla myöskin toimintaedellytykset Suomessa senkin jälkeen, kun Yleisradion rahoitus turvattiin vuoden alusta uudella lailla.

Grahn-Laasonen toivoo, että uuden kanavan myötä Lotto-lähetys uudistuisi.

– Loton siirtyminen Maikkarille on myös mahdollisuus uudistaa Lotto-lähetystä. Toivon, että tämä mahdollisuus käytetään hyväksi. Lotto-lähetys voi olla muutakin, kuin mitä on totuttu tähän asti näkemään. Siinähän voi olla varmasti oheistoimintaakin ja jotakin esimerkiksi viihdettä arvonnan ympärillä.

Lue myös:

    Uusimmat