Mainos

Loton jättipotin nostamiseen tarvitaan Bull Mentulan voimat – "Nostettu on"

Lotossa arvotaan tällä kierroksella kaikkien aikojen jättipotti, 14,1 miljoonaa euroa. Jos summan saisi kasaksi 50 euron seteleitä, tarvittaisiin sen nostamiseen itsensä Bull Mentulan voimat.

Jos voittaja nostaisi koko summan 50 euron seteleinä, 14,1 miljoonan euron voittopotti painaisi 265 kiloa ja tuplattu 28,2 miljoonan euron voitto 530 kiloa.

MTV Uutisten tietojen mukaan kehonrakentaja Bull Mentulan ennätys penkkipunnerruksessa on vain hieman enemmän, 270 kiloa.

– 265 kiloa, on se nostettu. Ei ehkä nyt enää nousisi, mutta nostettu on, sanoo MTV Uutisten Los Angelesista kesken unien kello puoli neljältä aamuyöllä tavoittama lihaskimppu.

Pinta-alakin suuri

Pinta-alassa laskettuna 14,1 miljoonaa euroa peittäisi 50 euron seteleinä 3040 neliömetrin kokoisen alueen.

Tämä on suurin piirtein yhtä paljon kuin seitsemän koripallokenttää.

Numeroilla on väliä

Suomalaiset lottoavat kerta toisensa jälkeen myös samoja numeroita. 

Suosituin lottorivi on ollut vuosikausia lottosarakkeen kolmas pystyrivi: 3, 9, 15, 21, 27, 33, 39. Sitä pelaa viikoittain noin 3000-4000 suomalaista.

Kannattaa ehkä harkita, koska jos kone nuo numerot arpoisi, jäisi kunkin voittajan korjaama potti melkoisen pieneksi. Jos riviä veikkaisi tällä kierroksella 3000 ihmistä, jäisi kierroksen 14,1 miljoonasta kullekin voittajalle vain 4700 euroa.

Myös rivi 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 on erittäin suosittu. 

Suomalaiset valitsevat rivinsä usein myös merkkipäivien mukaan tai niin, että rivistä muodostuu joku kuvio. 

MTV Uutiset arpoi eilen onnennumerot tämänpäiväiseen lotto-arvontaan. 

1:18

Kävimme myös Pasilan asemalla Helsingissä jakamassa näillä numeroilla ostettua kymmenen hengen porukkalottoa. Katso alta, miltä kissan arpomat numerot kansasta vaikuttavat.

6:12

Mitkä numerot arvotaan useimmin?

Kuinka monta kertaa eri numerot sitten ovat oikeissa riveissä esiintyneet? 

Keulaa pitävät suomalaistenkin suosimat numerot 1 ja 3. Vielä nykyisinkin käytettävistä numeroista harvimmin on arvottu numero 39. 

Ehkä suomalaiset ovat oikeassa suosiessaan alkupään numeroita, sillä tilastoykkönen, numero 3, on esiintynyt oikeassa rivissä yhteensä 135 useammin kuin vähiten arvottu luku, numero 39. Ero seuraavaan, numeroon 38, on myös huimat 119 kertaa.

Numerotilasto ei kuitenkaan ole täysin vertailukelpoinen, sillä arvottavien numeroiden määrä on vaihdellut vuosien varrella. 

Aulis Gerlanderin rivi supersuosittu

Jos joku julkisuuden henkilö tai eläin ennustaa lottorivin, sen suosio nousee, kertoo Veikkauksen tiedottaja Pipsa Öhman

Esimerkiksi vuonna 2009 legendaarinen Loton entinen virallinen valvoja Aulis Gerlander laati lottorivin Ilta-Sanomien lukijoille ja sitä pelattiin 2900 kertaa.

Myös MTV Uutiset on tällä kierroksella arponut oman ennustuksensa, jossa onnettarena toimi karvaton kissa Fury Rose. Saa nähdä, kuinka monta kertaa suomalaiset päättävät tätä riviä lotota.

Mitään lottoriviä ei ole arvottu kahta kertaa Loton historiassa. Todennäköisyys sille, että niin kävisi, on sama kuin minkä tahansa rivin todennäköisyys eli 1:15,4 miljoonaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.