Los Angelesin kalleimmat talokaupat ikinä – hulppea kartano vaihtoi omistajaa

Los Angelesissa tehtiin historiaa, kun Fleur de Lysin kartano myytiin huippuhintaan.

Los Angelesissa sijaitseva, Fleur de Lysin kartanona tunnettu kiinteistö on myyty 74 miljoonalla eurolla. Näin ollen kyseessä olivat kalleimmat Los Angelesissa tehdyt talokaupat ikinä. Ostajan nimeä ei ole annettu julkisuuteen.

Ranskalaistyylisessä kartanossa on neliömetrejä reilut 4 600. Hulppea lukaali sijaitsee Holmby Hillsin naapurustossa. Alunperin kartano laitettiin myyntiin vuonna 2007 – tuolloin hintapyyntö oli liki 91 miljoonaa euroa. Kartanon omistaneet David I. ja Suzanne Saperstein kuitenkin erosivat sittemmin ja Suzanne laittoi kodin myyntimarkkinoille, josta se on otettu pois ja laitettu takaisin useita kertoja. Nyt lukaali on kuitenkin viimein myyty.

Kiinteistönvälittäjä Kurt Rappaport ei kerro, kuka kartanon osti, mutta myöntää, että kiinnostuneita oli useita. Los Angeles Times -lehden mukaan Saperstein myi kartanon vihdoin pitämällä huutokaupan kolmen huutajan kesken. Voittajahuudon tehnyt ostaja saa kaupan päälle kodin antiikkihuonekalut.

Kartano on suunniteltu pariisilaisen Vaux-le-Vicomten kartanon mukaan ja sen ympärillä on tonttia vajaat kaksi hehtaaria. Kartanossa on 12 makuuhuonetta ja 15 kylpyhuonetta sekä melkein 300 neliömetrin viinikellari. Lisäksi kartanossa on juhlasali, jonne mahtuu 300 vierasta. Pihalta löytyy tietenkin tenniskentät.

Katso myös Miljoonan dollarin sisustukset:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat