Mainos

Lordin kansanjuhla on Helsingin suurin yleisötapahtuma

Vastaavan järjestäjän mukaan Lordi-juhlaan osallistui peräti 90 000 ihmistä.

Lordin euroviisuvoiton kunniaksi järjestetty kansanjuhla on poliisin mukaan kautta aikojen suurin yleisötapahtuma Helsingissä. Ilmaiskonsertti keräsi Kauppatorille jopa 90 000 ihmistä viime perjantaina.

Lordin kansanjuhla houkutteli Kauppatorille reilusti enemmän väkeä kuin Suomen jääkiekkojoukkueen MM-kullan voitonjuhla toukokuussa 1995, arvioi ylikomisario Teuvo Saikkonen.

Voitonjuhlassa on kerrottu olleen jopa 100 000 ihmistä, mutta Saikkosen mukaan luku ei pidä paikkaansa. Hän on laskenut yleisömääriä sekä Lordi-kansanjuhlassa että MM-voitonjuhlassa.

- Kymmenen vuotta sitten ei ollut läheskään näin paljon ihmisiä tilaisuuteen liittyen Kauppatorin alueella. Se luku 100 000 on jonkun keksintö, jos neliöitten mukaan lasketaan niin silloin (vuonna 1995) Kauppatorilla oli 30-40 000 ihmistä, Saikkonen sanoi.

Lordi Kauppatorilla 26.5.2006

Jääkiekkojuhlissa Kauppatori oli täynnä, mutta Espan puistossa oli tilaa. Viime perjantaina Lordin voitonjuhla aiheutti tungosta myös puiston alueella.

Myös Juhlan vastaavan järjestäjän Eastwayn mukaan Lordi-juhlaan osallistui peräti 90 000 ihmistä. Tiedotuspäällikkö Tomi Lindblom kertoi, että Eastwayllä ei juhlien aikana ollut omaa helikopteria ilmassa, mutta ainakin poliisilla ja Ylellä oli omansa.

- Matemaattinen kävijämäärä lasketaan niin, että helikopterin ottamat kuvat suhteutetaan mittakaavaan. Ja kun tiedetään montako ihmistä keskimäärin mahtuu vaikkapa neliömetrille tai jollekin tietylle alueelle, nähdään montako neliömetriä siellä oli ihmisiä. Sen jälkeen on helppo arvioida ihmisten lukumäärä.

- Tämä 90 000 kävijää on tiettävästi Suomen ennätys musiikkitapahtumien yleisömäärässä kautta aikojen. Paljon väkeä on ollut myös esimerkiksi Beach Boysin ja Shakiran konserteissa Kaivopuistossa, Lindblom kertoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.