Lordi raivostui Monsterimies-elokuvasta: Röyhkeää ja anteeksiantamatonta

Mr. Lordi kritisoi rankasti Monsterimies-dokumenttielokuvaa avoimessa kirjoituksessaan.

Lordi-bändistä kertova dokumenttielokuva saa ensi-iltansa perjantaina. Monsterimies-dokumenttielokuva kertoo niin Lordista kuin musiikkibisneksen raakuudesta.

Yllättäen dokumentin päätähti, Lordin laulaja Mr. Lordi eli Tomi Putansuu kritisoi dokumenttielokuvaa bändin nettisivujen avoimessa kirjoituksessa.

– Lähdetään ristiriidasta. Elokuva itsessään, siis elokuvana, on oikein hyvä, paikoittain jopa erinomainen. Mutta elokuvan sisällöllinen painotus on hyvin yksipuolinen, Mr. Lordi kirjoittaa.

Lordi toteaa, että elokuvan tapahtuma palvelevat tarinaa, mutta toteaa tarinan olevan vain puolet totuudesta. Lordin mielestä elokuvassa nähdään liian vähän esimerkiksi bänditoimintaa. Lordi myös kritisoi elokuvan kärjistävän musiikkialan negatiivisia asioita.

Kirjoituksensa kautta Lordi haluaa omin sanoin tarkentaa, miten asiat hänen mielestä oikeasti sujuvat.

– Elokuva voi antaa kuvan, jossa bändiin liittyvät päätökset tehtäisiin parhaan ystäväni ja äitini kanssa, ja siunausta haetaan sitten levy-yhtiöltä. Todellisuudessa bändi päättää tekemisistään kollektiivisesti yhdessä. Lopullisesti asioista päätetään managementin, levy-yhtiöiden ja keikka-agentuurien kanssa. Tahojen, jotka eivät Monsterimies-elokuvan tarinaan mahtuneet.

Eniten Lordi on käärmeissään siitä, että elokuvassa paljastetaan erään Lordi-yhtyeen jäsenen kasvot.

– Haluamme fanien tietävän, että minä tai bändi emme ole hyväksyneet missään vaiheessa kenenkään Lordin jäsenen kasvojen paljastamista elokuvassa. Ohjaajan valinta on röyhkeydessään anteeksiantamaton, varsinkin henkilöltä jonka kutsuin hyvin lähelle bändiä vuosien ajaksi tallentamaan tapahtumia ja jolle oli näin annettu suuri luottamus. Myönnän, että otan tämän asian erittäin suurena henkilökohtaisena loukkauksena.

Antti Haasen ohjaama dokumentti kertoo Lordin tarinan tähän päivään saakka. Vuonna 2006 bändi nousi koko kansan sankariksi tuotuaan historiallisen euroviisuvoiton Suomeen kappaleella Hard Rock Hallelujah. 

Mr. Lordin raivosta uutisoi ensimmäisenäStara.

Lue Mr. Lordin kirjoitus kokonaisuudessaan bändin nettisivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat