Loppu tuhruiselle meikille – näin loihdit upean katseen

Upea katse on pienestä kiinni. Oikeanlaisilla meikeillä loihdit raskaisiinkin silmiin kauniin meikin.

Kauneusammattilainen Tarja Gallacher kertoo, että raskaat ja laskeutuneet luomet ovat tyypillisiä suomalaisille. Ongelmaan on kuitenkin olemassa apu, samoin kuin moniin muihin kasvonpiirteistä johtuviin haasteisiin. Puuteri oikein käytettynä auttaa meikin pysyvyyttä.

Raskaiden ja laskeutuneiden luomien meikkauksessa kannattaa käyttää puolitummaa tai tummaa luomiväriä, ja levittää se koko luomelle. Väriä täytyy uskaltaa laittaa riittävän laajasti, jotta laskeutuneen luomen vaikutelmaa saadaan häivytettyä ja silmän ilmettä ryhdistettyä.

Joskus ongelmana ovat alaluomet, ja niihin laitettavien värikosmetiikkatuotteiden pysymättömyys.

– Jos alarajauksen laittaa luomivärillä, saattaa se hiipua ja jäädä kevyeksi, mutta pysyy siistin näköisenä. Kynällä saa intensiivisemmän jäljen, mutta monesti sen vähänkään levitessä lopputulos on sotkuisemman näköinen, muistuttaa Gallacher.

Siksi kannattaa töpöttää irtopuuteria hyvin kevyesti kynällä tehdyn rajauksen päälle, jolloin iho pysyy kuivempana, eikä meikki leviä yhtä helposti. Ole tarkkana puuterin kanssa. Laita sitä ainoastaan rajaukselle, älä laajalti silmän ympärille. Puuteri korostaa pieniä juonteita iholla.

Ongelmana rasvaiset silmät

Myös rasvaiset silmät voivat koitua ongelmaksi. Useasti ripsivärin leviäminen alaluomelle johtuu siitä, että luomi rasvoittuu. Se on täysin normaalia. Luomi kannattaa pohjustaa luomenpohjustustuotteella, jotta se pysyy mattaisena ja luomen rasva ei pääse levittämään mascaraa.

Silmämeikinpohjustustuotteen käytössä on erittäin tärkeää, että tuotteen päälle taputellaan välittömästi puuteria. Näin tuote kiinnittyy. Tähän päälle laitetaan vasta luomiväri. Monesti puuterointi jätetään tekemättä, joten lopputuloksesta ei tule pysyvä.

AVA / Siiri L'Ecuyer

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja