Mainos

Palava kuolemanloukku vaati useiden ihmisten hengen – Lontoon sairaaloissa hoidettu yli 70 ihmistä, joista osa on kriittisessä tilassa

Lontoossa sattuneessa massiivisessa tornitalon tulipalossa on kuollut sikäläisen poliisin mukaan ainakin kuusi ihmistä.

Poliisi uskoo uhrimäärän kasvavan edelleen, koska tilanteen selvittely on alkuvaiheessa ja uhrien etsiminen on vielä kesken.

Lontoon ambulansseista vastaavan viranomaisen mukaan sairaaloihin on kuljetettu hoidettavaksi 64 ihmistä. Yhteensä 20 ihmistä on kriittisessä tilassa. Lisäksi kymmenen ihmistä hakeutui hoitoon itse.

St Mary's -sairaalan edustaja kertoi hetki sitten medialle, että suuri osa potilaista oli hengittänyt savua. Kyseinen sairaala on yksi viidestä sairaalasta, joihin ihmisiä on viety palon takia.

Kerrostalo sijaitsee Lontoon läntisessä osassa. Talo oli vasta hiljattain remontoitu, mutta alueen asukkaat olivat BBC:n mukaan esittäneet huolensa sekä talon että koko korttelin paloturvallisuudesta.

Talosta pelastuneet ovat kertoneet, etteivät kuulleet palovaroituksia tai hälytykset eivät toimineet.

Alueelle on pelastettu asukkaita varten kriisikeskuksia. Myös seudun ihmiset ovat alkaneet auttaa kodeistaan paenneita ihmisiä.

Lontoon Pormestari Sadiq Khan on todennut, että tornitalojen turvallisuutta tulee selvittää. Hän totesi olevansa murtunut hirvittävän tapahtuman vuoksi.

Palomiesten ammattiliiton edustaja Matt Wrack sanoi, että rakennuksen paloturvallisuudessa on selvästi ollut jotain vialla.

Talo on rakennettu vuonna 1974 ja siinä on 120 asuntoa. Talossa on yhteensä 24 kerrosta. Pelastusoperaatiossa on ollut mukana noin 200 palomiestä ja 100 ambulanssien ensijoitajaa. 

Viranomaisten mukaan mustaksi rangaksi palanut talo ei ole ainakaan toistaiseksi sortumisvaarassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.