Mainos

Lontoon poliisi: 58 ihmistä kuollut tähän mennessä tornitalon tulipalossa

Tornitalon tulipalossa Lontoossa uskotaan kuolleen ainakin 58 ihmistä, kertoi poliisi tänään. 

Lukuun sisältyvät ne 30 ihmistä, joiden vahvistettiin jo aiemmin kuolleen palossa. Poliisi ei usko, että 28:aa kadonnutta enää löytyy, ja kuolleita voi olla vielä enemmänkin.

– Olemme keskittyneet heihin, joiden tiedämme olleen Grenfell Towerissa. Voi kuitenkin olla muita ihmisiä, jotka olivat siellä yöllä, mutta joiden ei tiedetä olleen siellä, sanoi poliisipäällikkö Stuart Cundy.

Toisaalta on mahdollista, että jotkut kuolleiksi oletetuista ovat päässeet turvaan eivätkä ole ilmoittautuneet poliisille.

Palo syttyi Länsi-Lontoon Pohjois-Kensingtonissa keskiviikkona. Poliisi on päässyt talon ylimpiin kerroksiin etsimään uhreja, ja Cundyn mukaan tutkinta keskittyy rakennukseen ja sen viimevuotiseen remonttiin.

Sairaalassa oli palon takia edelleen parikymmentä ihmistä, joista osa tehohoidossa.

Kaupungintaloihin tunkeuduttiin

Britannian pääministeri Theresa May tapasi palosta selviytyneitä ja muita tuhon koskettamia virka-asunnollaan. Tapaaminen kesti kaksi ja puoli tuntia, ja samaan aikaan virka-asunnon ulkopuolella osoitettiin mieltä muun muassa tornipalon takia.

Mayta on arvosteltu hänen reaktiostaan tulipaloon, ja kriitikkojen mukaan pääministeri vältteli paikallisia vieraillessaan palopaikalla. May on määrännyt täyden julkisen tutkinnan palosta, mutta hallitus on paineen alla, sillä syytösten mukaan paloturvallisuushuolet olisi jätetty huomiotta vuosien ajan.

Myös kuningatar Elisabet tapasi palosta selviytyneitä perjantaina. Hän sanoi, että Britannia on vajonnut synkkään mielialaan palon jälkeen, mutta samalla maa on osoittanut määrätietoisuutta vastoinkäymisen edessä.

Lontoossa järjestettiin perjantaina isoja mielenosoituksia, joissa vaadittiin oikeutta palon uhreille ja uhrien omaisille. Kymmenet ihmiset yrittivät tunkeutua Kensingtonin ja Chelsean kaupungintaloihin, ja osa onnistuikin pyrkimyksissään, kertoi BBC.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.