Mainos

Lontoon jalokiviryöstö: Poliisi sai hälytyksen liikkeestä – ei reagoinut

Lontoon mittavasta jalokivivarkaudesta on käynyt ilmi yhä uskomattomampia yksityiskohtia.

Brittisanomalehtien mukaan poliisi on vahvistanut saaneensa ilmoituksen hälytysjärjestelmän pois kytkeytymisestä Hatton Gardenin arvotavaraliikkeessä. Ilmoituksen vastaanottanut oli kuitenkin katsonut, ettei asiaan tarvitse puuttua.

Scotland Yardista kerrotaan, että he olivat saaneet puhelun aluetta vartioivalta yhtiöltä hieman puolen yön jälkeen pitkänä perjantaina.  Vartija kertoi Scotland Yardille, että tallelokerohuoneen varashälytin oli mennyt päälle, kun suojausjärjestelmä oli sulkeutunut.

Hatton Gardenin liikkeestä vietiin pääsiäisviikonlopun aikana jalokivia, koruja, kelloja ja kultaa yli 275 miljoonan euron arvosta.

– Yritämme nyt selvittää, miksi puhelu oli rekisteröity poliisin tietokantaan tunnuksella, joka tarkoittaa, ettei siihen tarvitse reagoida.

Joidenkin arvioiden mukaan varkaat ovat tyhjentäneet tallelokeroita pitkin pääsiäistä.

Ryöstön toteutus kuin elokuvasta

Ryöstäjien epäillään aloittaneen työnsä murtautumalla jalokiviholvien yläpuolella sijaitseviin toimistoihin, jonka jälkeen he kaivoivat tunnelin rakennuksen hissikuiluun. Alas laskeutumisessa käytettiin apuna köysiä. 

Kellarikerroksessa rikolliset tuhosivat ensin metalliset turvakalterit, mursivat huipputeknisen vartiointisysteemin, ja varastivat sen kovalevyn.

Lopulta varkaat mursivat lähes puoli metriä paksun vankan turvaoven. Poliisi on vahvistanut, että työssä käytettiin raskasta kalustoa.


 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.