Mainos

Lontoon iskussa kuoli neljä: Näin kaikki tapahtui

Lontoon eilisen iskun uhriluku on tarkentunut kolmeen: uhreista yksi on poliisi  ja kaksi on siviilejä. Myös hyökkääjä kuoli poliisin ammuttua hänet. Sairaalahoidossa on 29 iskussa haavoittunutta, joista seitsemän tila on kriittinen. Terrori-isku tehtiin keskellä vilkasliikenteistä iltapäivää kaupungin tunnetuimman maamerkin luona.

16:40 Poliisi saa hälytyksen Westminsterin sillalle tapauksesta, jossa auto on ajanut jalankulkijoiden päälle jalkakäytävällä, sillan parlamenttitalon puoleisessa päässä. Hyundai-katumaasturi oli jatkanut matkaansa ja törmännyt parlamentin edustalla Big Benin katveessa olevan puistoaukion aitaan.

16:54: Ensimmäinen uutistieto leviää laukauksen kaltaisesta äänestä. Parlamentin ympäristöön julistetaan turvahälytys veitsellä varustautuneesta miehestä, joka on hypännyt aidan yli puistikon alueelle. Kahden ihmisen nähdään makaavan maassa. Ympäristössä Ihmisiä juoksee poispäin. Yksi nainen hyppää sillalta pelastuakseen.

0:48

17:09: Parlamentille kerrotaan, että poliisia on puukotettu ja aseistettu poliisi on ampunut tekijän kuoliaaksi. Parlamentti lukitaan.

17:15 Twiitit leviävät tapahtumasta, jossa auto on ajanut ainakin viiden ihmisen yli.

17:18 Pääministerin kanslia ilmoittaa, että pääministeri Theresa May on turvassa.

17:19 Westmisterin metroasema suljetaan.

17:35 Poliisi vahvistaa, että kyse on terroriteosta.

17:40 Lontoon ambulanssipalvelu antaa ensimmäisen yhteenvedon. Sen mukaan ambulanssit alkoivat saapua sillalle kuusi minuttia hälytyksen jälkeen, mutta tilanne on päällä ja uhriluku epäselvä.

18:38 Kahden ihmisen vahvistetaan kuolleen. Lontoon pormestari kuvaa tapausta terroriteoksi.

19:00 Pääministeri Mayn kerrotaan kutsuvan koolle COBRA-hätätilakomitean.

20:06 Uhriluku ja tapahtumien kulku täsmentyvät. Poliisi kertoo, että neljä ihmistä, mukaanlukien yksi poliisi, on kuollut, ja ainakin 20 loukkaantunut yhden hyökkääjän iskussa.

22:52 Pääministeri Teresa May antaa lausunnon: "Tekopaikka ei ollut sattuma. Parlamentti on kohde niille, jotka vastustavat demokratiaa. Pahuuden voimat eivät koskaa aja meitä erilleen. Parlamentti kokoontuu huomenna normaalisti"

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.