Long Play: Suomi käännyttää nigerialaisia ihmiskaupan uhreja takaisin Italiaan

Maahanmuuttovirasto (Migri) käännyttää ihmiskaupan uhreiksi joutuneita, raakaa väkivaltaa kokeneita nigerialaisnaisia takaisin Nigeriaan sekä Italiaan, kertoo Long Play.

Julkaisu on käynyt läpi 25 salaista turvapaikkapäätöstä, jotka koskevat nigerialaisia naisia.

Valtaosa naisista ei ole saanut oleskelulupaa, vaikka Migri myöntää heidän olevan ihmiskaupan uhreja ja vaikka heillä on pieniä lapsia.

Maahanmuuttovirasto ei tiedä, mitä Suomesta käännytetyille naisille ja heidän lapsilleen tapahtuu.

Long Playn toimittaja tapasi Italiassa kaksi naista, jotka ovat joutuneet palaamaan kadulle myymään seksiä.

Väkivaltaisia rangaistuksia

Maahanmuuttoviraston omassa, viime vuonna ilmestyneessä raportissa kuvataan Long Playn mukaan nigerialaisten ihmiskaupan uhrien asemaa seuraavasti. 

– Suojaamattomista yhdynnöistä ja raiskauksista seuraa sukupuolitautien lisäksi epätoivottuja raskauksia, joita seuraavat usein pakkoabortit. Joitain uhreja on kahlittu sänkyihin, jotta he eivät karkaisi silloin, kun heidän parittajansa on poissa.

Raportissa kerrotaan, että äärimmäisissä tapauksissa ihmiskauppiaat ovat tappaneet uhrinsa.

Moniin Long Playn haltuunsa saamiin turvapaikkapäätöksiin on liitetty lääkärinlausuntoja, joissa lääkäri puoltaa äidin ja lapsen jäämistä Suomeen, koska nämä ovat riippuvaisia täällä saamastaan hoidosta. Lääkärinlausunnoissa kerrotaan naisten seksuaalisesta riistosta, posttraumaattisesta stressistä ja psykooseista.

Lue myös:

    Uusimmat