Lomalainen, tarkkaile rahankäyttöäsi!

Lomalla rahaa palaa helposti normaalia arkea enemmän. Syksyn tullen postiluukusta kolahtavat jättilaskut ovat ikävä päätös onnistuneelle vapaalle.

Talous- ja velkaneuvoja Heikki Savolainen tunnistaa ilmiön. Kesäaika, erityisesti heinäkuu, on velkaneuvonnassa hiljaisempaa. Syksyn tullen yhteydenotot kasvavat.

− Lomalla ihmiset saattavat käyttää rahaa runsaastikin. Vaikutus näkyy viiveellä, kun elo-syyskuussa älytään itse, että tuli tuhlattua liikaa, Savolainen sanoo.

Koko vuotta tarkastellessa Savolainen nostaa esille kolme ajankohtaista ongelmaa ylivelkaantuneiden kohdalla.

− Ihmiset ottavat yllättävän paljon kulutusluottoja. Mainonta puree hyvin meidän asiakasryhmäämme. "Toteuta haaveesi, ota kymppitonni", Savolainen kuvaa.

Savolaisen työympäristö, Kuopion seutu, on säästynyt toistaiseksi pahimmalta. Jonot velkaneuvontaan ovat valtakunnallisella tasolla melko lyhyet.

Yksi erityisesti eteläiselle Suomelle tuttu ongelma on kuitenkin kasvussa: asuntovelalliset, joilla on kulutusluotot lisänä.

− Myös pikavippien ottaminen on kasvanut. Vanhemmat saattavat soittaa meille lastensa puolesta. Nuoret, jotka ovat työttömiä, ovat ottaneet vippejä. Vanhemmat ovat tietysti huolissaan siitä, että vipit menevät ulosottoon, Savolainen sanoo.

Kuva: Colourbox.com

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja