Loma paljastaa parisuhteen tilan – ”Ei kannata kaataa sitä kaikkea heti loman alkuun”

7:22

Ihmisten eropäätökset kypsyvät toteutukseen asti usein lomien jälkeen. Se kertoo siitä, ettei suhdetta ole hoidettu riittävästi jokapäiväisessä arjessa. Miten pitäisi toimia, jos parisuhde alkaa natista liitoksissaan juuri lomalla – onko silloin oikea hetki puhua asiasta?

– Jos tilanne on sellainen, että (parisuhteessa) toinen on tyytymättömämpi tilanteeseen, en ainakaan kehottaisi kaatamaan heti loman alkuun kaikkea sitä, että ”nyt pitää puhua”, parisuhdevalmentaja ja eroasiantuntija Marika Rosenborg sanoi Huomenta Suomessa viime keskiviikkona.

Kannattaa mieluummin yhdessä sopia, voitaisiinko joku aika lomasta pyhittää sille, että käydään läpi, missä parisuhteessa mennään. Rosenborg puhuu parisuhteen päivittämisestä.

– Tutustutaan siihen ihmiseen, kuka olet tänään. Me kaikkihan muutumme koko ajan, ja me ei voida tietää, mitä toinen ajattelee ilman, että kysytään sitä.

On tärkeää, että molemmat saavat puhua ja että molemmat myös kuuntelevat toisiaan.

– Avoimuuteen tarvitaan aina kohtaaminen. Ollaan toisen äärellä ja ymmärretään myös, että kuunteleminen on tärkeä keskustelutaito, Rosenborg sanoo.

Odotetaanko parisuhteelta ja kumppanilta nykyään liikoja? Mitä pitää tehdä, jos jonkin asian suhteessa haluaa muuttuvan? Katso koko video ylhäältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja