"Loka" Laitinen haukkuu Hautalan, Hassin, Jäätteenmäen ja Korholan

Naiset ovat kuin viini, ne vain paranevat iän myötä: Yli 70-vuotiaat naiset ovat aivan ihania ja kiukkuisimpia ovat 30-vuotiaat viherfeministit, Aarno "Loka" Laitinen ilmoittaa. Hän on ollut samaa mieltä pikkupojasta asti. Eduskunnan naisverkosto on Laitisen mielestä pahin kiukkukeskittymä.

Laitisen lapsuudessa maitokaupan jonossa kolmekymppiset naiset etuilivat, mutta vanhemmat rouvat antoivat tietä. Kiukkuiset kolmekymppiset ovat Laitisen mukaan säilyttäneet naiselliset oikeutensa, mutta samanaikaisesti heillä ei ole tietoakaan tasa-arvosta.

– Hirveän paljon on olemassa hankalia naisia, en tiedä, mistä se johtuu, Laitinen ihmettelee.

Syitä naisten kiukutteluun ovat Laitisen mielestä ainakin liiallinen hemmottelu, tyytymättömyyden lietsonta sekä naisverkostoituminen. Naisporukoissa saatetaan haukkua ex-miehiä 30 vuoden takaa, kun miehet taas korkeintaan luonnehtivat entistä vaimoaan "hieman erikoiseksi".

– Naiset haukkuvat kilvan miehiään, mutta miehet eivät hauku naisia, Laitinen tietää.

Toimitukset moderneja luostarilaitoksia

Suomen media on Laitisen mukaan kiukkufeministien käsissä. Naisten palkoista valehdellaan, sillä naisten euro ei hänen mielestään suinkaan ole 80 senttiä. Kiihkofeministeille faktat tai numerot eivät merkitse mitään, vaan johtopäätöksiä tehdään tunteenomaisen tyytymättömyyden pohjalta.

– Naisdosenttien ja naisjournalistien liitto on vahva ja nuoret naiset ovat herkkiä.

Laitisen mukaan eräiden valtakunnallisten medioiden toimitukset toimivat nykyään epäkelpojen naisten "luostareina".

– Ennen epäkelvot naiset pantiin luostareihin, kun he eivät päässeet naimisiin, nykyään heidän pannaan toimituksiin. Ne toimivat moderneina luostarilaitoksina.

Toimitusten kiukkupussilauman lisäksi eduskunnan naisverkosto risoo Laitista. Eduskunnan riveistä ei löydy ainuttakaan positiivista ilmestystä. Laitinen muistelee, että kiukuttelevien naiskansanedustajien perinteet ulottuvat pitkälle.

– Ensimmäisessä eduskunnassa oli 19 naista, joista kolmasosa oli tyttökoulujen opettajattaria. He loivat kiukkuisen kansanedustajanaisen prototyypin. Menestyneimmät naiset olivat kiukkuisia.

Euroedustajat saavat lokaa niskaan

Tuoreen eurovaalin tuloksessakaan ei Laitisen näkökulmasta ole hurraamista. Suomen 13 europarlamentaarikosta kahdeksan on naisia. 27-vuotiaan Riikka Mantereen olemus näyttää Laitisen mielestä siltä, ettei hänen kanssaan ole helppo työskennellä.

Satu Hassi sekä Heidi Hautala ovat kiukkuisia feministijyriä ja Eija-Riitta Korhola on itseään täynnä oleva keskinkertaisuus, joka käyttää naiseuttaan hyväksi. (Anneli) Jäätteenmäki on klassikko tyhmästä ja kiukkuisesta.

Löytyy meppiporukasta kuitenkin jotain hyvääkin sanottavaa, vieläpä naispuolisesta euroedustajasta.

Sari Essayah vaikuttaa hyvältä tyypiltä, Laitinen tokaisee.

Lue myös:

    Uusimmat