"Löin vain kiekon maaliin" – Pekka Jormakka kommentoi Jokerien kirin pysäyttänyttä kohutilannetta

Jokerien viiden KHL-ottelun mittainen pisteputki tuli päätökseensä, kun Dinamo Moskova kukisti helsinkiläisseuran kotonaan maalein 2–0. Jokerihyökkääjä Pekka Jormakka otti pelin jälkeen kantaa kohauttaneeseen tilanteeseen, kun hän iski kolmannessa erässä tappioasemassa kiekon maaliin, mutta osuma hylättiin.

Videolla ottelun kohokohdat, mukaan lukien Jokerien maalin hylkääminen.

Jokerit oli 0–2-tappiolla, kun joukkueen puolustaja Jesper B. Jensen työnnettiin päin Dinamon maalivahtia Aleksandr Jerjomenkoa. Jormakka iski sen jälkeen kiekon verkkoon. Videotarkistelun jälkeen osuma päätettiin kuitenkin hylätä maalivahdin estämiseksi tulkittuna tilanteena, ja vahvasti siinä paikkeilla pelanneiden helsinkiläisten kirivaihde tyssäsi.

– En kerennyt näkemään tilannetta mitä siellä oikein tapahtui, joten vaikea sanoa, oliko päätös oikea. Löin vain kiekon maaliin, Jormakka kommentoi Jokerien tiedotteessa.

Dinamo iski maalinsa ensimmäisessä ja toisessa erässä. Jormakan mukaan ottelu olisi voinut olla ohi jo ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen; isännät tulittivat tuolloin jokerimaalia kohti 15 laukausta siinä missä Jokerit sai aikaan vain kolme kutia. Helsinkiläisten maalivahti Janis Kalnins piti kuitenkin taiston vielä maalittomana.

– Aloitettiin peli todella surkeasti. Ei ole kyllä noin huonoa alkua ole koskaan minun Jokeri-aikanani ollut kyllä missään. Peli olisi voinut olla ensimmäisen erän jälkeen ohi ilman Janisin torjuntoja. Vastustaja oli valmiimpi ja tuli kyllä hurjalla vauhdilla peliin, Jormakka kertoi.

Toisessa erässä Jokerit oli jo hallitsevampi osapuoli, mutta Dinamo kuittasi Dimitri Kagarlitskin peippailuista alivoimalla tylysti 2–0-johtoon.

– Saimme pelistä paremmin kiinni, mutta usein huono alku heijastuu loppupeliinkin. Meillä oli hyvin paikkoja, mutta ei saatu sisään ja vastustajan maalivahti pelasi kyllä myös hyvin, Jormakka tuumasi.

Läntisen konferenssin kahdeksikko Dinamo on ollut konferenssin kolmossijalla jatkavalle Jokereille viheliäinen vastus: joukkue kukisti helsinkiläiset jo kahdeksannen kerran peräkkäin.

Lue myös:

    Uusimmat