Ensimmäisen erän vire ei kestänyt - Jokerit hävisi kolmatta kertaa SKA:lle: ”Meille paha peikko”

Helsingin Jokerit joutui nöyrtymään sunnuntaina jääkiekon KHL:ssä kolmatta kertaa tällä kaudella Pietarin SKA:lle, kun suurseura nappasi voiton 4-1. Ottelussa riitti draamaa, sillä suomalaisjoukkue haastoi kaksi osumaa. Toisen huomasi joukkueen tarkkanäköinen huoltaja.

Jokereiden ja SKA:n sunnuntainen kohtaaminen oli tuttuun tapaan kiihkeä. Kotijoukkueen Nicklas Jensen laittoi kiekon maaliin avauserässä, mutta osuma hylättiin maalivahdin estämisen takia. Päävalmentaja Lauri Marjamäki haastoi tilanteen, mutta tuomio pysyi pitkän tarkistuksen jälkeen ennallaan.

– En nähnyt, että oliko kosketusta vai ei. Varsinkin tällaisessa pelissä on harmittavaa, että kiekko menee maaliin ja se hylätään. Sille ei mahda mitään, Lepistö tuumi.

Toinen haasto nähtiin päätöserässä, kun Jokerit tahtoi tarkistaa SKA:n 1-5-osuman. Tilanne tuomittiin paitsiomaaliksi teräväkatseisen huoltajan ansiosta.

– En nähnyt tilannetta tarkkaan, mutta se haiskahti. Huoltaja näki hyvin ja sanoi heti, että se oli paitsio. Olimme siinä vaiheessa pelissä mukana ja olisimme voineet saada yhden tai toisen ylivoiman. Se on kuitenkin jossittelua, peli oli 4-1 ja that’s it.

Tunteet kuumenivat avauserässä, sillä kymmenen minuutin pelin jälkeen jäähyaitioissa istui samanaikaisesti viisi pelaajaa. Pietarilaisilta penkkiä kulutti entuudestaan Aleksandr Dergatsov, mutta seuraa tuli pian lisää. Vihellyksen jälkeen nähtiin kahakka, jonka molemmilta joukkueilta kaksi pelaajaa komennettiin jäähylle: Jokereiden Jesse Joensuu ja SKA:n Sergei Plotnikov väkivaltaisuudesta, Brian O’Neill puolestaan poikittaisesta mailassta. SKA:n Dinar Hafizullin istui 2+2 minuuttia.

Alivoima ei haitannut SKA:ta, sillä joukkue siirtyi johtoon alivoimalla. Jokereiden Jensen kuitenkin kuittasi tilanteen välittömästi.

Lohtu oli kuitenkin laiha, sillä vierailijat johtivat ensimmäiselle erätauolle mentäessä 1-3.

– Nicklas (Jensen) on pelannut SKA:ta vastaan aina hyvin ja oli pelipäällä alusta lähtien. Kuittaus oli todella tärkeä, mutta emme saaneet vauhtia enää toiseen erään, Lepistö harmitteli.

SKA on iso peikko

Jokerit on nyt hävinnyt kaikki kolme SKA-kohtaamistaan. Lepistön mukaan suomalaisjoukkue antaa pietarilaisille liikaa vapauksia.

– He tykkäävät, jos heille annetaan tilaa hyökkäysalueella. Kiekko pitäisi riistää nopeammin ja lähteä heti hyökkäykseen. Pelit ovat menneet heidän mallinsa mukaan. SKA on meille paha peikko.

Sama ongelma vaivasi myös sunnuntaina.

– Johtoasema on heidän lempipaikkansa pelata. Kaveri haluaa pelata juuri noin, ja menimme siihen mukaan. Annoimme heidän pyöriä, emmekä tehneet peliä tarpeeksi vaikeaksi. Tällaista jengiä vastaan on ehdotonta, että teemme pelin heille vaikeaksi ja annamme painetta.

Kapteeni ei kuitenkaan pidä SKA:ta voittamattomana, sillä Jokerit on pystynyt lyömään kapuloita isoimpien joukkueiden rattaisiin myös tällä kaudella.

– Olemme pelanneet hyvin TsSKA:ta vastaan, joka on mielestäni paljon kovempi joukkue, Lepistö summaa.

Lue myös:

    Uusimmat