Loimaan bussikaappaajalle viisi kuukautta ehdollista vankeutta – tarttui bussin rattiin ja yritti kääntää sen kohti vastaantulevaa linja-autoa

Bussin rattiin Loimaalla tarttunut mies sai viiden kuukauden ehdollisen vankeustuomion.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan 33-vuotias tuomittu syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä pahoinpitelyn yritykseen.

Mies tarttui viime vuoden joulukuussa bussin rattiin ja käänsi bussia kohti vastaan tullutta linja-autoa. Autot vaurioituvat osumasta, mutta kuski onnistui kuitenkin pitämään linja-auton hallinnassa. Vastaantulevan linja-auton kuljettaja teki väistöliikkeen.

Molempien linja-autojen nopeus oli noin 30–40 kilometriä tunnissa.

Tuomittu kiisti tahallisuuden

Syyttäjä vaati miehelle tuomiota linja-auton kaappauksesta tai kaappauksen yrityksestä sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Käräjäoikeus katsoi kuitenkin, että teko ei täyttänyt kaappauksen tunnusmerkkejä.

Oikeus määräsi vankeustuomion ehdollisena, koska tuomitulla ei ole aiempia rikosrekisterimerkintöjä. Mies määrättiin ajokieltoon puoleksitoista vuodeksi.

Tuomittu myönsi tarttuneensa rattiin, mutta kiisti yrittäneensä tahallaan saada bussit törmäämään toisiinsa. Hän kertoi oikeudessa olleensa levottomassa mielentilassa. Käräjäoikeus piti kuitenkin tekoa tahallisena.

Uuraisten tapauksesta tuomio oli lievempi

Samankaltainen tapaus sattui Uuraisilla seuraavana yönä. Poliisi kertoi tuoreeltaan, että tapaukset eivät liittyneet toisiinsa.

Uuraisilla bussin rattiin tai kuljettajan käteen tarttunut mies tuomittiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa 80 päiväsakkoon vaaran aiheuttamisesta, kahdesta tuttavansa pahoinpitelystä ja haitanteosta virkamiehelle.

Syyttäjä vaati vuonna 1987 syntyneelle miehelle ehdotonta vankeutta muun muassa kaappauksesta ja rattijuopumuksesta. Oikeus piti kuitenkin uskottavana puolustuksen kertomusta, jonka mukaan mies oli paniikissa ja horjahti kuljettajan päälle.

Mies kertoi poliisille olleensa sekaisin lääkkeistä ja kannabiksesta. 

Lue myös:

    Uusimmat