Lohjalla hämmästelty viime aikoina "paukuttelua" – Poliisi jyrkkänä: "Se tulee lopettaa nyt"

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on selvittänyt Lohjalla Mäntynummen ja Perttilän alueella viime aikoina tapahtunutta paukuttelua.

Poliisi kertoo saaneensa runsaasti asiaan liittyviä vihjeitä.

Toistaiseksi poliisille on selvinnyt paukuttelun aiheutuvan ainakin osittain nuorten harjoittamasta ilotulitteiden ampumisesta. Poliisi sai viikonlopun aikana haltuunsa vähäisen määrän ilotulitteita ja asiaa tutkitaan räjähdesäännösten rikkomisena.

Poliisi toivoo, että nuorten kotona käydään vakavaa keskustelua ilotulitteiden vaaroista ja valvotaan nuorten toimintaa. Maaston kuivuessa ilotulitteet sytyttävät herkästi maastopaloja, joista voi aiheutua mittavia aineellisia vahinkoja ja ympäristövahinkoja. Poliisista todetaa, että ilotulitteiden käyttö rakennusten läheisyydessä aiheuttaa tulipalon vaaraa rakennuksille ja voi pahimmillaan saattaa talojen asukkaat hengenvaaraan. Lisäksi varsinkin yöaikaan tapahtuva paukuttelu aiheuttaa merkittävää haittaa alueen asukkaille.

Poliisin viesti paukuttelua harjoittaville on, että ilotulitteiden ja kaikenlaisten räjähteiden ampuminen tulee lopettaa nyt, ennen kuin ehtii aiheutua peruuttamattomia vahinkoja. Poliisi haluaa myös muistuttaa, että ilotulitteiden myynti ja luovuttaminen alle 18-vuotiaalle sekä hallussapito ja ampuminen alle 18-vuotiaana on aina rikos.

Lue myös:

    Uusimmat