Mainos

Ruotsin pääministeri Löfven kertoi, mitä hän aikoo vastata, jos Trump soittaa ja kysyy vangitusta amerikkalaisräppäristä

3:23
Tätäkö on kansainvälinen politiikka 2019? Donald Trump ja Stefan Löfven keskustelivat amerikkalaisräppärin vapauttamisesta, Kanye West toimi neuvonantajana.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi eilen soittavansa Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenille liittyen amerikkalaisräppärin vangitsemiseen. Löfvenin mukaan Trump ei ole ainakaan toistaiseksi ottanut häneen yhteyttä, kertovat SVT ja Aftonbladet

Trumpin puhelun tarkoituksena olisi auttaa pahoinpitelystä Ruotsissa vangittua amerikkalaisräppäri Asap Rockya eli Rakim Mayersia. Tukholman käräjäoikeus päätti eilen perjantaina, että Mayers pysyy vangittuna vielä viikon.

Ruotsin pääministeri Löfven kertoo Ruotsin tietotoimisto TT:lle, että maiden väliset suhteet ovat hyvällä tolalla. Hänen mukaansa Trumpin keskustelunavaus on myönteinen asia. 

– Ymmärrän, että presidentti Trump on henkilökohtaisesti kiinnostunut vangittujen amerikkalaisten tilanteesta. Hän on ilmaissut halunsa käydä keskustelua ja se on totta kai positiivinen asia, Löfven kertoo TT:lle tiedotteessa. 

Trump ei ole ainakaan toistaiseksi soittanut Löfvenille. Mediatietojen mukaan Löfven aikoo nostaa keskustelun aikana esiin Ruotsin itsenäisen ja riippumattoman oikeusjärjestelmän. 

– Ruotsissa jokainen on yhdenvertainen lain silmissä. Tämä koskee myös muiden maiden kansalaisia. Ruotsin hallinto ei voi eikä tule vaikuttamaan syyttäjien tai oikeuden toimintaan. 

Mayersia epäillään pahoinpitelystä, joka tapahtui 30. kesäkuuta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja