Mainos

LM: Verottaja jahtaa veronkiertäjiä yhä tiiviimmin – "Kiinnijäämisen riski kasvaa suureksi"

Veroviranomaisten ote ulkomaiden kautta veroja kiertävistä kiristyy tänä vuonna, kertoo Lännen Media. Suomi ja yli 80 muuta maata ovat sopineet automaattisesta verotietojen vaihdosta, jos näiden kansalaisille kertyy tuloja ulkomailta.

Verottaja saa jatkossa helpommin tietoa ulkomailta tuloja saavista kansalaisista. Tähän asti Suomen verokarhu on voinut pyytää tietoa muilta mailta, jos se on epäillyt, että veroja saatetaan pimittää. Tarkkaa tietoa siitä, miten paljon suomalaiset ovat pimittäneet ulkomaantulojaan, ei kuitenkaan ole.

– Kiinnijoutumisen riski kasvaa nyt niin suureksi, ettei tuloja voi enää pimittää kuten aiemmin, hallitusneuvos Antero Toivainen valtiovarainministeriön kansainvälisen verotuksen yksiköstä sanoo Lännen Medialle.

Tärkein osa uudistuksessa on se, että tietojenvaihto tapahtuu automaattisesti. Automaattisessa tietojenvaihdossa ovat mukana kaikki EU-maat. Mukana ovat myös monet veroparatiiseiksi katsotut valtiot heti alusta alkaen tai pienellä viiveellä.

Esimerkiksi Sveitsistä ja Panamasta tilitiedot tulevat vuodesta 2018 alkaen.

Maailmanlaajuisesti tietojenvaihdossa on mukana noin puolet maista, mutta Toivaisen mukaan uudistus toimii, kun mukana ovat merkittävimmät talousmahdit ja pankkikeskukset.

Ensi viikolla EU-maiden on myös tarkoitus saada virallisesti sovittua direktiivistä, jolla estetään yrityksiä siirtämästä rahaa maasta toiseen verojen välttämiseksi.

2:08

2:05

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja