Lizzie Armanto jäi ilman finaalipaikkaa Tokiossa – "Olen ylpeä"

Suomea Tokion olympialaisissa edustava Lizzie Armanto ei päässyt finaaliin naisten rullalautailun park-kisassa. Armanto sai parhaat pisteensä alkukilpailun viimeisellä yrityksellään, mutta se ei riittänyt kahdeksan parhaan finaaliin. Hänen loppusijoituksensa on 14:s.

Armanto putosi ensimmäisellä runillaan laudalta polvilleen ja suoritus jäi kesken. Myös toinen päättyi pieneen kaatumiseen. Parhaat pisteensä 30,01 hän sai viimeisellä vedollaan, joka meni puhtaasti alusta loppuun. Armantolla oli hauskaa, vaikka Tokion skeittiparkkia käristi paahtava kuumuus.

– Sain runin, josta olen ylpeä. Minun skeittaustyyliini kuuluu, ettei minulla ole vain yhtä suunnitelmaa. Kun nimeni huudetaan ja on vuoroni, koitan tehdä parhaan valinnan, Armanto kertoi kisan jälkeen.

28-vuotiaan Armanton reisiluu murtui lokakuussa rajussa skeittionnettomuudessa. Hän sanoi ennen kisaa, ettei pysty tekemään kaikkia temppujaan, mutta vamma ei haitannut suoritusta Tokiossa. Viimeisessä yrityksessään hän onnistui parissa tempussa, joita ei ollut harjoituksissa vielä edes kokeillut.

– Oloni on parempi laudalla kuin se on ollut. Olo ei vielä ole sataprosenttinen, mutta jalka on täysin parantunut. Saan kyllä skeitata, mutta laji on vaarallinen ja olo pitää olla täydellinen, että itsensä voi viedä rajoille.

– En ole pettynyt, koska halusin runin, josta olen ylpeä. Tein sen, joten olen iloinen. Ei tämä ollut mikään elämäni paras veto, mutta opettelin kävelemään alkuvuodesta. Olisin saattanut halvaantua ja paikalla ollut paras ystäväni ajatteli, että kuolen. Mieheni oli paniikissa, mutta sitten he kuulivat kiljaisuni ja ”helpottuivat”, Armanto kertasi kisaa viitaten lokakuiseen onnettomuuteensa.

Alkuerissä kilpaili 20 naista, joista kahdeksan parasta pääsi loppukilpailuun. Loppukilpailu alkaa kello 06.30 Suomen aikaa. Jatkoon päässeistä nuorin on 12-vuotias Japanin Kokona Hiraki. Hirakilla ja myös finaaliin päässeellä 13-vuotiaalla Sky Brownilla on mahdollisuus ottaa olympiahistorian nuorimpana urheilijana olympiakultaa.

Parhaat pisteet 58,51 sai 15-vuotias japanilainen Misugu Okamoto.


Lue myös:

    Uusimmat